­ Goud voor Thalia Rockx met familiepaard - KNHS

Goud voor Thalia Rockx met familiepaard

Geplaatst op 29 juli 2018 in Dressuur & Para

Met twee klinkende overwinningen heeft Thalia Rockx met Verdi de la Fazenda het NK dressuur voor Young Riders gewonnen. Zilver ging naar Robin Bernoski met Velazquez, brons was voor Laura Quint met Edison.

Voor Thalia Rockx was het een druk weekend. Ze kwam zowel bij de Junioren als de Young Riders aan de start. Bij de Junioren won ze schitterend zilver, bij de Young Riders was het met familie paard Verdi de la Fazenda nog mooier. “Het is hartstikke gaaf dat het echt een familie paard is. Hij is bij ons geboren en opgeleid, mijn vader heeft Grand Prix met hem gestart en ook mijn moeder heeft hem gereden. Hij heeft echt een geweldig karakter, ik leer zo veel van hem. Hij is zeker geen automaat ik moet er echt aan rijden”, vertelt Rockx enthousiast na haar kür. “Omdat het bij de Junioren mijn laatste wedstrijd was, wilde ik daar echt zo goed mogelijk rijden en mooi afsluiten. Bij de Young Riders wilde ik gewoon lekker rijden en kijken wat er gebeurt. Ik had even geen Young Riders kür gereden en moest er even inkomen, maar het ging heel goed en ik ben echt hartstikke tevreden. Ik ben ook al Grand Prix gestart met hem, het is gewoon alleen maar leuk omdat allemaal te doen en het is hartstikke goed voor mijn ervaring”, vertelt de pas 17-jarige amazone.
 
Vader Johan Rockx is mee als trainer, groom en vooral trotse vader. “Dit is toch geweldig. Ik ben thuis nog volop aan het rijden en geniet daar iedere dag van. Van wedstrijden rijden komt het nu alleen even niet want Thalia pakt ze allemaal af”, laat de voormalige bondscoach lachend weten.

Zilver en brons
De strijd om zilver en brons was spannende en werd uiteindelijk in het voordeel beslist van Robin Bernoski. “Ik moest als laatste de ring in en wist dus al dat ik echt hoog moest scoren voor zilver. Dat maakte het wel extra spannend. Velazquez weet gelukkig ook wanneer het moet gebeuren en dat staat hij er”, vertelt de blije Bernoski. Laura Quint werd in de eerste proef tweede, maar bleef in de kür steken op de vierde plaats. Uiteindelijk was dit resultaat goed voor brons. Lisanne Zoutendijk werd derde in de kür, en vierde in de eindstand van het kampioenschap.

Uitslag NK Dressuur Young Riders 2018

1.Thalia Rockx - Verdi de La Fazenda (72,235 + 76,000) 148,235
2. Robin Bernoski – Velazquez (69,471 + 74,300) 143,771
3. Laura Quint – Edison (71,618 + 71,000) 142,618

Kijk hier voor alle uitslagen van het NK Dressuur Gelderland

Foto Hippofoto

Ander Nieuws

  • Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
    Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 3 t/m 9 mei 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 3 t/m 9 mei 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 26 april 2021 t/m 2 mei 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 26 april 2021 t/m 2 mei 2021