­ Gouden KNHS-speld voor Harry de Ruyter - KNHS

Gouden KNHS-speld voor Harry de Ruyter

Geplaatst op 23 november 2018 in Mennen & para

Tijdens het Limburgs Sportgala aan de vooravond van Jumping Indoor Maastricht ontving voormalig bondscoach mennen Harry de Ruyter de gouden KNHS-speld.

Onlangs nam Harry de Ruijter afscheid als bondscoach van de vierspan- en tweespanmenners. Vanaf 2011 was De Ruijter verantwoordelijk voor deze menners, hun spannen en samen met teamveterinair Albert van Unen behaalden ze een groot aantal successen. Zo was er driemaal op rij teamgoud op de wereldkampioenschappen en vier keer teamgoud op de Europese kampioenschappen. De vierspanmenners wonnen onder leiding van De Ruijter sinds 2011 onafgebroken goud op de landenwedstrijd van Aken. Op de laatste FEI Wereldruiterspelen in Tryon behaalden de Nederlandse vierspanmenners Koos de Rond, IJsbrand en Bram Chardon teamzilver. Met de tweespan paarden won De Ruijter teamgoud op het WK in 2011 en brons in 2013. Ook waren er diverse successen in de landenwedstrijden van Riesenbeck, Saumur en Pau. Samen met collega bondscoach Ad Aarts was De Ruijter verantwoordelijk voor de begeleiding en training van de leden van de KNHS Next Driving Generation, waarin jonge getalenteerde menners ondersteund worden in hun ontwikkeling naar een hoger niveau.

"De KNHS kent Harry de Ruijter als zeer gedreven, er altijd voor de volle 100% voor gaan. Voor zijn inzet en zijn bijdrage aan de successen in de mensport is de KNHS De Ruijter enorm veel dank verschuldigd." Daarom heeft bestuurslid Emile Hendrix tijdens de gala avond op Jumping Indoor Maastricht aan Harry de Ruijter de gouden bestuursonderscheiding mogen uitreiken. De bloemen werden overhandigd door voormalig KNHS Teammanager Adrianne van Waardenberg, waar De Ruijter al die jaren zo intensief mee heeft samengewerkt.

Foto's: Digishots

Categorie: Gouden speld, bondscoach, Mennen

Ander Nieuws

  • Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
    Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
  • Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
    Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
  • TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg
    TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg