­ Gouden speld voor Max Bentum en Theo Ploegmakers - KNHS

Gouden speld voor Max Bentum en Theo Ploegmakers

Geplaatst op 21 juni 2018

In de Ledenraadsvergadering van 19 maart 2018 werd al afscheid genomen van bestuursvoorzitter Theo Ploegmakers en vicevoorzitter Max Bentum. Beide heren waren na negen jaar in het KNHS-bestuur aan het einde van hun derde zittingstermijn en daarmee statutair niet meer herkiesbaar. Ploegmakers blijft wel in het bestuur van de European Equestrian Federation (EEF). Afgelopen week ontvingen Max en Theo in het bijzijn van het KNHS-bestuur een gouden speld als dank voor hun tomeloze inzet.

De aftredende bestuursleden hebben zich negen jaar lang ingezet voor de KNHS en Nederlandse paardensport. Zo was Max Bentum het boegbeeld van het bestuur door aanwezig te zijn op vele KNHS-kampioenschappen, waar hij weekend in en weekend uit aanwezig was om de prijzen aan de winnaars uit te reiken. Theo Ploegmakers heeft er onder andere voor gezorgd dat het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo plaatsvindt.


Bestuurslid Hidde Frankena speldt de onderscheiding op bij Theo Ploegmakers.

Namens de Ledenraad sprak Wim Veldboom tijdens de Ledenvergadering op 19 maart een dankwoord uit: “Het besturen van een paardensportbond is niet eenvoudig. Het is een wereld die continu in beweging is. Er kwam veel op jullie af. Overleg en confrontatie gaan daarbij hand in hand. Zonder wrijving krijg je geen glans. Jullie inzet voor de paardensport was de afgelopen negen jaar maximaal en met heel veel toewijding. Namens de ledenraad wil ik jullie daar ontzettend voor bedanken.”


Bestuurslid Erna Bronsvoort reikt de gouden speld uit aan Max Bentum.

In de Ledenraadsvergadering van 19 maart werd Cees Roozemond benoemd als de nieuwe voorzitter van de KNHS en opvolger van Theo Ploegmakers. Aukje Kroondijk werd gekozen als nieuw KNHS-bestuurslid en volgt daarmee Max Bentum op. In de Ledenraadsvergadering van 14 juni werd John van der Starre gekozen als nieuw bestuurslid.

Kijk hier voor meer informatie over de actuele samenstelling van het KNHS-bestuur.

Categorie: onderscheiding, Gouden speld, bestuursonderscheiding, Bestuur

Ander Nieuws

  • Gouden KNHS-speld voor Ben Bontjer
    Gouden KNHS-speld voor Ben Bontjer
  • Gouden KNHS-speld voor Erna Bronsvoort
    Gouden KNHS-speld voor Erna Bronsvoort
  • Zilveren en bronzen KNHS-speld uitgereikt
    Zilveren en bronzen KNHS-speld uitgereikt