­ Grandorse Horse Trials in de startblokken - KNHS

Grandorse Horse Trials in de startblokken

Geplaatst op 30 april 2018 in Eventing

Na een uiterst succesvolle vuurdoop in 2017 van de Grandorse Horse Trials op het nieuwe terrein van Grandorse, dat is gelegen naast Equestrian Centre de Peelbergen, kijken organisatie en vrijwilligers uit naar de edities van 2018. In de weekenden van 5-6 mei en 26-27 mei kunnen eventingliefhebbers hun hart ophalen in Limburg.

De terreinen zijn inmiddels ingericht en alle cross- en waterhindernissen extra gecontroleerd en opgebouwd. Het wachten is nu op het eerste startsein. Vanwege het grote deelnemersveld in 2017, heeft de organisatie besloten om het programma te splitsen over twee weekenden. Op zaterdag 5 en zondag 6 mei komen de internationale paarden- en ponydeelnemers aan de start van Grandorse Horse Trials: CCIP* / CIC* / CIC**. Voor de Nederlandse deelnemers (paarden) telt de wedstrijd ook mee voor de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup. Het weekend wordt afgetrapt met een speciale training op vrijdag 4 mei. Op zaterdag 5 mei zal het internationale deelnemersveld worden aangevuld met de klasse M-paarden. Voor de toekomstige crosstoppers is er op zaterdag een eventing derby en vindt op zondag voor de allerkleinste crossers Bixie my first eventing plaats.
Ook is er een aantrekkelijk nevenprogramma met allerlei kinderactiviteiten, stands en uitgebreide eet- en drinkgelegenheden. Het crossparcours nodigt daarnaast uit voor een heerlijke wandeling over het terrein, door weiden en bos, waarbij onderweg genoten kan worden van top paardensport. Bezoekers hebben bovendien gratis toegang.

In het weekend van 26 en 27 mei krijgt Grandorse Horse Trials een vervolg. Op zaterdag 26 mei wordt de klasse B paarden verreden, evenals de klasse B en L voor pony’s. Zondag 27 mei ten slotte wordt de wedstrijd beslist in de klassen B en L paarden en pony’s klasse M.

Alle informatie is tevens terug te vinden op www.grandorsehorsetrials.nl

Bron: persbericht Grandorse Horse Trials

Categorie: Schaap Citroen, eventingcompetitie

Ander Nieuws

  • Van Baalen, Schellekens-Bartels en Van Grunsven vormen uniek drietal tijdens KNHS Trainersseminar Dressuur
    Van Baalen, Schellekens-Bartels en Van Grunsven vormen uniek drietal tijdens KNHS Trainersseminar Dressuur
  • Deelnemers internationale wedstrijden 2 t/m 8 december 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 2 t/m 8 december 2019
  • Actueel overzicht hippische kaders – 1 december 2019
    Actueel overzicht hippische kaders – 1 december 2019