­ Hammink, Van de Bunt en Janssen winnaars NK ponymennen - KNHS

Hammink, Van de Bunt en Janssen winnaars NK ponymennen

Geplaatst op 19 augustus 2018 in Mennen & para

Op de schitterende terreinen van Steenhof Stables bij de familie Brans in Oirschot is afgelopen dagen het Nederlandse Kampioenschappen ponymennen verreden. Marijke Hammink (4-span), Melanie van de Bunt (2-span) en Brent Janssen (enkelspan) zijn de nieuwe kampioenen.

Bij de vierspanpony’s moest Marijke Hammink in de dressuur nog genoegen nemen met een tweede plaats achter Jan de Boer, maar ze won de wedstrijd uiteindelijk met een voorsprong van meer dan 20 punten. De Boer ging na zijn goed start in de dressuur, niet goed door de marathonhindernissen 7 en 8 en verspeelde daar zijn hoge klassering. Hammink profiteerde optimaal met een sterke marathon en vaardigheid. Jannes Kinds en Joey van der Ham reden beide een stabiele wedstrijd en eindigden op zilver en brons.

Verrassing
Bij de tweespannen ging het goud tot haar eigen verrassing naar Melanie van de Bunt. “Ik rijd dit seizoen met een nieuwe pas vijfjarige pony en wilde vooral dat hij braaf was en ervaring opdeed. Vooraf hoopte ik op een top vijf klassering, maar dit is echt een verrassing”, vertelt de kampioene. Na dressuur en vaardigheid stond Van de Bunt nog tweede in het klassement. Een foutje van Cas Hendriks bracht haar de zege. Hendriks won zilver, marathon winnaar Verhofstad brons.

Kampioene Van de Bunt is heel enthousiast over de wedstrijd in Oirschot. “Het is een hele mooie locatie en het was goed georganiseerd. Het dressuur en vaardigheidsterrein is mooi ruim en voor het publiek is alles goed te belopen. De marathon was ook echt gebouwd voor pony’s. Het was pittig met allemaal mooie korte wendingen in de uitdagende hindernissen, het was zeker geen paardenwedstrijd met lange lijnen.”

Enkelspannen
Bij de enkelspannen sloeg kampioen Brent Janssen toe in de marathon en vaardigheid. Hij begon de wedstrijd met een nette tweede plaats in de dressuur en wist in de marathon in vijf van de acht hindernissen de snelste tijd te klokken. In de afsluitende vaardigheid bleef hij als enige foutloos waarmee hij zijn zege nog meer glans gaf. Tamara Pijl verspeelde haar leidende positie die ze na de marathon had, door veel te veel strafpunten op te lopen in de vaardigheid, zij won uiteindelijk brons. Marissa Schuiling won het zilver na een mooie constant gereden wedstrijd.

Uitslag NK Ponymennen 2018 Oirschot
Vierspan pony’s
1. Marijke Hammink (Bornerbroek) met , 134.52
2. Jannes Kinds(Balloo), 154.98
3. Joey van der Ham (Noordwijk), 157.74

Tweespan pony’s
1. Melanie van de Bunt (Lunteren), 134.57
2. Cas Hendriks (Zeeland), 134.69
3. Daan Verhofstad, 147.40

Enkelspan pony
1. Brent Janssen (Swolgen) met Regina's Hielke, 128.36
2. Marissa Schuiling (Herveld) met Kyra, 135.18
3. Tamara Pijl (Loosdrecht) met Dex, 144.12

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto: Marianne de Rooij 

Ander Nieuws

  • Verslag menforum 22 november 2021
    Verslag menforum 22 november 2021
  • WK ponymennen 2023 in Oirschot
    WK ponymennen 2023 in Oirschot
  • Koos de Ronde derde in Wereldbeker Lyon
    Koos de Ronde derde in Wereldbeker Lyon