­ Harrie Smolders derde in Grand Prix Parijs - KNHS

Harrie Smolders derde in Grand Prix Parijs

Geplaatst op 07 juli 2018 in Springen

Springruiter Harrie Smolders (Lage Mierde), de nummer 1 van de wereldranglijst, heeft in Parijs onder de Eiffeltoren de derde plaats behaald in de Global Champions Tour Grand Prix met zijn toppaard Don VHP Z N.O.P. Eerder op de dag won hij met zijn pupil Jos Verlooy de teamwedstrijd, de Global Champions League, met hun team de Montreal Diamonds. Ook Marc Houtzager (Rouveen) toonde zijn grootse vorm met Sterrehof’s Calimero met de vijfde plaats in de Grand Prix en de tweede plaats in de Global Champions League met zijn team Madrid in Motion.

Net als in de FEI Nations Cup in Rotterdam twee weken geleden raakten de paarden Don VHP Z N.O.P. en Sterrehof’s Calimero geen hindernis aan in de vier parcoursen die ze in Parijs in het park onder de Eiffeltoren sprongen. De twee toppaarden van Harrie Smolders en Marc Houtzager zijn in topvorm en dat is een geruststellende gedachte voor bondscoach Rob Ehrens twee maanden voor de Wereldruiterspelen in Tryon.
Van de 35 starts in de Global Champions Tour Grand Prix wisten er 11 de barrage te bereiken. Daarin ging de Ier Bertram Allen als eerste van start en zette een tijd neer van 36.32 seconden. Daar kwam Harrie Smolders door de grote galopsprongen van Don VHP Z N.O.P. heel dichtbij. Ze klokten 37.06 seconden. Dat was lange tijd goed voor de tweede plaats, totdat de Egyptenaar Sameh El Dahan de winnende tijd klokte. Wel een mooie podiumplaats voor Smolders, die na zijn overwinning in mei in Hamburg al zeker is van de finale van de Global Champions Tour in december in Praag. Smolders, titelverdediger in de Global Champions Tour, stijgt door de derde plaats in Parijs naar de derde plaats in de tussenstand van de prestigieuze competitie.

Marc Houtzager nam in de barrage niet alle risico’s en reed een vlotte ronde met Sterrehof’s Calimero wat hem de vijfde plaats opleverde. Op donderdag en zaterdagmiddag maakten ze ook al geen enkele springfout waardoor ze met het team Madrid in Motion achter Smolders en Verlooy tweede werden in de teamwedstrijd. Houtzager deed dat samen met de Spaanse ruiter Eduardo Alvarez Aznar. Een topweekend derhalve voor de beide Nederlandse springruiters in aanloop naar het WK in september.


Uitslag Global Champions Tour Grand Prix Parijs, 1.60m
1. Sameh El Dahan (Egy), Suma‘s Zorro (v.Douglas), 0 – 0, 36.32 sec
2. Bertram Allen (Ier), Molly Malone (v.Kannan), 0 – 0, 36.86 sec
3. Harrie Smolders (Lage Mierde), Don VHP Z N.O.P. (v.Diamant de Semilly), 0 – 0, 37.06 sec
4. Ben Maher (GBR), Explosion W (v.Chacco Blue), 0 – 0, 37.71 sec
5. Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), 0 – 0, 38.09 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de tussenstand

Uitslag Global Champions League Parijs
1. Montreal Diamonds (Harrie Smolders en Jos Verlooy)
2. Madrid in Motion (Marc Houtzager en Eduardo Alvarez Aznar)

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Harrie Smolders en Don VHP Z N.O.P. (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Deze week FEI Jumping Nations Cup Youth Final in Kronenberg
    Deze week FEI Jumping Nations Cup Youth Final in Kronenberg
  • Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
    Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021