­ Harrie Smolders derde in Wereldbeker Mechelen - KNHS

Harrie Smolders derde in Wereldbeker Mechelen

Geplaatst op 30 december 2018 in Springen

In de wereldbekerkwalificatie voor de springruiters die in Mechelen verreden werd, is Harrie Smolders op een knappe derde plaats geëindigd. Smolders reed voor deze gelegenheid zijn topper Don VHP Z N.O.P. De Duitser Christian Ahlmann kwam vandaag als winnaar uit de bus.

Van de 39 starters wisten vier combinaties de lei schoon te houden, vooral de krappe tijd uit het basisparcours was voor velen een sta in de weg naar de barrage.
In de barrage moest Smolders, al maanden de nummer één op de wereldranglijst, als tweede van start. Van Don VHP Z N.O.P. is bekend dat hij niet het snelste paard van het circuit is, maar hij sprong verder weer geweldig. Smolders reed zeer sterk en nam het nodige risico, maar kon niet voorkomen dat Fransman Kevin Staut en winnaar Christian Ahlmann sneller waren. Ahlmann reed de pas negenjarige  getalenteerde Clintrexo Z.

Geen fout gemaakt
Smolders vertelt over zijn derde plaats en topper Don: “Er zat vandaag niet veel meer in dan dit. Ik kreeg misschien iets een wachtende afstand op de tweede hindernis van de barrage, maar ik denk niet dat het een positie gescheeld heeft. Don wint niet veel proeven in een jaar, maar het is niet normaal hoe vaak dat paard foutloos is. Ook dit concours heeft hij geen fout gemaakt. We hebben weer laten zien dat hij hier hoort. Voor mij heeft het wereldbekerseizoen dit jaar geen prioriteit, je moet keuzes maken, de Global Champions Tour was heel goed en de paarden kunnen niet overal lopen. Komend buitenseizoen hebben we het EK in eigen land. Daar wil ik graag bij zijn en moeten we er weer vol voor gaan.”
Dit Europees Kampioenschap wordt van 19 tot en met 25 augustus in Rotterdam. Naast het EK voor de springruiters wordt gelijktijdig ook het EK dressuur en para-dressuur verreden.

Mechelen was de negende van de 13 wereldbekerkwalificatiewedstrijden in de West-Europese League. Smolders verdiende in Mechelen zijn eerste wereldbekerpunten en staat nu met 15 punten op plaats 32. Maikel van der Vleuten is op dit moment op plaats 26 de beste geklasseerde Nederlander. De Zwitser Steve Guerdat gaat aan de leiding.
De beste 18 ruiters plaatsen zich voor de finale die van 3 tot en met 7 april in het Zweedse Gothenburg verreden wordt.

Uitslag wereldbekerkwalificatie Mechelen 30 december
1. Christian Ahlmann (Dui) – Clintrexo Z, 0 - 39.87 sec
2. Kevin Staut (Fra) – Edesa’s Cannary, 0 - 40.98 sec
3. Harrie Smolders (Lage Mierde) – Don VHP Z N.O.P. 0 – 41.42 sec

Kijk hier voor de volledige uitslag

Kijk hier voor de tussenstand in de wereldbeker van de West-Europese League

Foto Hippofoto Media

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF