­ Harrie Smolders wint weer - KNHS

Harrie Smolders wint weer

Geplaatst op 04 februari 2018 in Springen

Harrie Smolders heeft weer een zege bij mogen schrijven op zijn indrukwekkende palmares. Dit maal won Smolders de Grote Prijs van Bordeaux met Emerald. In zijn kielzog eindigde Jur Vrieling met VDL Glasgow van het Merelsnest N.O.P. heel knap als tweede.

“Dit verveelt nooit hoor”, lacht Harrie Smolders na de zoveelste zege in zijn carrière. Voor het winnen van de Grote Prijs van Bordeaux zadelde Smolders de hengst Emerald. “Emerald is de afgelopen maanden veel ingezet voor zijn fokkerij taken. Hij heeft veel gedekt om sperma in te kunnen vriezen. Eind januari heb ik hem in Leipzig weer een paar keer gestart en hier een keer in een lichte proef. Het voelde allemaal goed, dus ik dacht ik rijd hem maar naar binnen”, klinkt het nuchter. “Het was best een technische proef, maar er waren toch 14 foutloze combinaties. Ik moest als laatste van start in de barrage. Jur was net voor mij en ging aan de leiding dus ik wist precies wat ik moest doen en Emerald kent met al zijn ervaring het spelletje. Dat heeft vandaag wel de doorslag gegeven”, vertelt Smolders over zijn zege.

Wereldbeker
In de wereldbekerkwalificatie die zaterdagavond in Bordeaux werd verreden eindigde Harrie Smolders met Zinius als twaalfde. Daarmee pakte hij nog een aantal wereldbekerpunten wat hem, met alleen nog de wedstrijd in Gothenburg (21-25 februari) te gaan, in de West-Europese league op een 11e plaats brengt in de tussenstand. Daarmee is Harrie Smolders zo goed als zeker van een finale plaats. De finale van de Wereldbeker voor de springruiters en die van de dressuurruiters wordt van 10 tot en met 15 april in Parijs verreden.

Uitslag Grote Prijs Bordeaux
1. Harrie Smolders (Lage Mierde) – Emerald, 0/0 – 33.06 sec
2. Jur Vrieling (Holwierde) – VDL Glasgow vd Merelsnest N.O.P., 0/0 – 33.62 sec
3. Simon Delestre (Fra) – Gain Line, 0/0 - 34.60 sec

Kijk hier voor alle uitslagen van het concours in Bordeaux

Kijk hier voor de tussenstand in het wereldbekerklassement voor de springruiters. De beste 18 ruiters uit dit klassement mogen naar de finale.

Foto Harrie Smolders en Emerald door Hippofoto

Ander Nieuws

  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
  • Springruiters TeamNL zesde in Nations Cup Rome en zevende in Uggerhalne
    Springruiters TeamNL zesde in Nations Cup Rome en zevende in Uggerhalne
  • Rob Ehrens deelt hoge stijlpunten uit in finale KNHS-Hartog Trophy 2023
    Rob Ehrens deelt hoge stijlpunten uit in finale KNHS-Hartog Trophy 2023