­ Henk Rootveld ontvangt zilveren KNHS-speld - KNHS

Henk Rootveld ontvangt zilveren KNHS-speld

Geplaatst op 17 maart 2018 in Aangespannen sport en KNHS

Henk Rootveld, jurylid aangespannen sport, heeft zaterdag 17 maart de zilveren KNHS-speld ontvangen uit handen van bestuurslid Max Bentum. Rootveld was sinds 1985 jurylid en heeft te kennen gegeven te stoppen. Hij gaat zijn tijd besteden aan de ondersteuning van zijn dochters Liselotte en Florentine, die beide fanatiek zijn in de dressuursport.

“Henk Rootveld is een man waar je altijd een beroep op kon doen en een man met heel veel paardenkennis,” licht Max Bentum de onderscheiding toe. “Hij was een van de juryleden die ook met veel gemak via de microfoon een toelichting kon geven over de plaatsing van de paarden.”

Rootveld jureerde tuigpaarden, Friezen en Hackney’s op zowel regionaal- als nationaal niveau. Ook de juryleden in opleiding kon hij duidelijk coachen en benoemen wat belangrijk is bij het beoordelen van de paarden. Daarnaast is hij jarenlang actief geweest als lid en voorzitter van de hengstencommissie van het KWPN. Hiervoor ontving hij in 2014 de gouden KWPN-speld.“Henk Rootveld is een paardenman die zich voor sport en fokkerij vele jaren heeft ingespannen, daar zijn wij hem als KNHS heel dankbaar voor.”

Categorie: onderscheiding, Zilveren speld

Ander Nieuws

  • Bronzen Insigne voor Jos Ruiter-Dijkhuizen
    Bronzen Insigne voor Jos Ruiter-Dijkhuizen
  • Zilveren KNHS-speld voor Albert Beens
    Zilveren KNHS-speld voor Albert Beens
  • Zilveren speld voor Janet Limpers, Hans Evers en Harm Rexwinkel
    Zilveren speld voor Janet Limpers, Hans Evers en Harm Rexwinkel