­ Het Leukste Oude Paard 2018 is bekend! - KNHS

Het Leukste Oude Paard 2018 is bekend!

Geplaatst op 09 mei 2018

Het bijzondere verhaal van Bietje, een goed verzorgde oude dag en de meeste stemmen van het publiek, brachten haar naar de felbegeerde titel “Het leukste oude paard”!

In maart begon voor het vierde jaar op rij de zoektocht naar het Leukste Oude Paard, een verkiezing georganiseerd door Stichting De Paardenkamp en Bit Magazine.
Tijdens de online stemronde werden maar liefst 452 paarden van 20 jaar of ouder aangemeld, waarbij ruim 27.000 mensen hun stem uitbrachten op hun favoriet.

Deze stemronde leidde tot 5 paarden en pony’s die de meeste fans hadden, de genomineerden van dit jaar. Een bezoekje van Bit vloggers bij alle finalisten is te bekijken op: https://www.bitmagazine.nl/actueel/top-5-voor-verkiezing-het-leukste-oude-paard/93246/

Een deskundige jury, bestaande uit Dorien van Dijk (Hoofdredacteur BIT Magazine), Gepco van Bokhorst (Dierenarts en bestuurslid Stichting De Paardenkamp) en Yteke Elte (Docent en Teamleider ambulante kliniek voor paarden van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht) boog zich vervolgens over de vijf finalisten en hun verhaal. Zaken als welzijn, verzorging en het verhaal achter het paard werden zorgvuldig meegewogen in het eindoordeel.  Een buitengewoon moeilijke keuze maar…. We hebben een winnaar!

Een prachtige tweede kans
Net als het publiek, kreeg de 28-jarige Bietje ook van de jury de meeste sympathie. Bietje werd in 2017 door de Dierenbescherming in verwaarloosde toestand weggehaald uit een garagebox. Ze vond een prachtig nieuw huis op de Nobele Hoeve, waar ze haar oude dag samen met soortgenoten mag doorbrengen en volop liefde en aandacht krijgt. Ondanks een moeilijke tijd heeft ze haar vertrouwen in de mens niet verloren en is ze nu de trotse leider van de kudde.

Belgisch trots
Een zeer verdiende tweede plaats gaat naar Adel 357, een 26-jarige Friese dekhengst uit Belgisch Limburg die op hoog niveau in de paardensport meeliep. “Hij ziet eruit alsof hij morgen op concours gaat”, merkte één van de juryleden op. De goede manier van huisvesten en welzijn viel de jury ook op.

De oudste winnaar
De derde prijs gaat naar de aandoenlijke Shetlandpony Swieber, die de leeftijd van 38 jaar al bereikt heeft. Swieber brengt haar dagen door op een bekend vakantiepark in Drenthe, waar ze een trouwe schare jonge fans heeft die haar graag borstelen en met haar gaan wandelen. Een pony waar menig kind op heeft leren paardrijden en die een groep lieve verzorgers om zich heen heeft.

De winnaars hebben inmiddels bericht gekregen en ontvangen snel hun verdiende prijzenpakket. Bietje krijgt onder andere een fotoshoot van paardenfotografe Nikki de Kerf, een jaarabonnement op Bit Magazine, een uitgebreid pakket van Epplejeck én toegangsbewijzen voor de Dag van het Oudere Paard.

KNHS-ledenvoordeel
Als KNHS-lid bezoek je de Dag van het Oudere Paard op zaterdag 9 juni met €5 korting. Klik hier voor de kortingscode. 

Ander Nieuws

  • Dressuurfanaten gezocht voor de rol als toezichthouder
    Dressuurfanaten gezocht voor de rol als toezichthouder
  • KNHS bij commissiedebat Den Haag over transport van paarden tijdens warme dagen
    KNHS bij commissiedebat Den Haag over transport van paarden tijdens warme dagen
  • Nederlandse afvaardiging voor WK Voltige jeugd bekend
    Nederlandse afvaardiging voor WK Voltige jeugd bekend