­ Hippiade 2018: Roelof Dolfijn kampioen B-springen - KNHS

Hippiade 2018: Roelof Dolfijn kampioen B-springen

Geplaatst op 31 augustus 2018 in Springen

Roelof Dolfijn is de nieuwe Hippiade kampioen B-springen paarden. Met de grote, door zijn opa gefokte schimmel Henderson, reed de 13-jarige Roelof twee keurige parcoursen. Zilver ging naar Rozemarijn Bergstra, brons was voor Dominique Beukers.

Het B-springen werd beoordeeld door Richard Kapteijn en Teun van de Broek. Beide heren voorzagen alle deelnemers na hun basisparcours van punten en instructief commentaar. Voor de foutloze combinaties volgde een barrage waarbij wederom punten werden gegeven voor de rijstijl.

Kampioen Roelof Dolfijn moest na de eerste manche nog genoegen nemen met de vijfde plaats. In de tweede omloop was goed zichtbaar dat hij de tips die hij in het basisparcours had gekregen had begrepen en verliet hij met het mooie aantal van 87 punten de piste. “Ik kreeg wat tips na de eerste manche en kon daar echt wat mee. Zelf vond ik ook de tweede omloop beter gaan. Henderson is pas zes, maar al heel braaf en licht in de mond. Hij is van mijn opa die hem ook zelf gefokt heeft”, vertelt de 13-jarige ruiter die met een ander paard ook in het M-springen uitkomt.
Roelof’s moeder Hester Klompmaker rijdt zelf ook wel met de schimmel op wedstrijd. “Het is een fijn paard. Het leek mij goed als Roelof hem ook reed, dan kan hij mooi rustig verder groeien en sterker worden. Hij is pas zes jaar en best groot. Opa Dolfijn heeft hem zelf gefokt en is natuurlijk super trots, hij is er alleen vandaag zelf niet bij omdat hij verplichtingen had bij de StarSale veulenveiling.”
Jurylid Teun van de Broek vertelt, “Roelof heeft veel gevoel en nam de goede beslissingen. In de eerste ronde was het allemaal nog wat rommelig, maar in de tweede manche was het echt van hem.”    

      

Van de juryleden ook lovende woorden voor de nummer twee Rozemarijn Bergstra die op 86 punten uitkam. “De amazone heeft een mooie houding en zit en wist precies wat ze deed.”
Dominique Beukers kreeg in de eerste omloop 87 punten voor haar rijden, maar moest in de tweede omloop genoegen nemen met 85 punten. Richard Kapteijn: “Dominique reed heel netjes, maar in de tweede manche eigenlijk net iets te voorzichtig, waardoor ze iets lager uitkwam.”           

Uitslag Hippiade B-springen paarden, Harcour Prijs
1. Roelof Dolfijn (Buitenpost) – Henderson, 87 punten
2. Rozemarijn Bergstra (Lopik) – Panini, 86 punten
3. Dominque Beukers (Waarland) – Elise, 85 punten

Bekijk hier de volledige uitslag.

Foto's: Digishots

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF