­ IK18: Bas Moerings geeft vervolg aan familietraditie *VIDEO* - KNHS

IK18: Bas Moerings geeft vervolg aan familietraditie *VIDEO*

Geplaatst op 31 maart 2018 in Springen

Met een mooie snelle foutloze barrage is Bas Moerings KNHS Indoorkampioen springen in de klasse M geworden. Moerings reed bij deze gelegenheid de door de familie gefokte Hervesther.

Met een mooie snelle foutloze barrage is Bas Moerings KNHS Indoorkampioen springen in de klasse M geworden. Moerings reed bij deze gelegenheid de door de familie gefokte Hervesther.

Vader Geert Moerings is al jaren een veel geziene en succesvol ruiter op de KNHS Indoorkampioenschappen. Nu kon hij genieten van de winnende rit van zoon Bas. Later vandaag komen beide trouwens nogmaals in actie in het ZZ-springen.
Van de 50 combinaties die van start gingen in de klasse M, kwamen er twaalf in de barrage. Vijf van hen bleven wederom foutloos, met als snelst dus Bas Moerings. De aller snelste tijd in de barrage kwam op naam van Eddie Brinkman, maar hij kreeg een fout op de laatste hindernis.

De 18-jarige Bas Moerings prijst de kwaliteiten van zijn paard. “Hij is voorzichtig en heel makkelijk te sturen en te draaien en hij heeft echt een super karakter. Het is echt een heel slim paard en hij denkt altijd een pas vooruit, als ik naar de hindernis wijs, dan gaat hij er al naar toe. Het is een nakomeling van Elvis ter Putte uit een merrie waar ik 1.45m mee gereden heb. Dat was echt mijn top leerpaard en ik denk dat deze nog niets beter is.”

Moerings komt later vandaag nogmaals in actie tijdens het ZZ-kampioenschap en heeft ook voor later in het jaar nog voldoende plannen. “Ik hoop dit jaar nog een paar grotere wedstrijden te rijden en in ieder geval in Mierlo het NK Young riders”, vertelt de student van het Johan Cruyff college.

Kijk hier naar de winnende barragerit.

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap M-springen om de Nederlandse Loterij prijs
1. Bas Moerings (Roosendaal) – Hervesther, 0/0 – 32.48 sec
2. Petra van Dijck-Claessens (Venray) – Gantira, 0/0 – 33.34 sec
3. Cheyenne van Gog (Deurne) – El Salvador, 0/0 – 34.69 sec

Klik hier voor de uitslag

Foto Bas Moerings door Digishots

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF