­ IK18: Erwin de Bruin Indoorkampioen L-springen - KNHS

IK18: Erwin de Bruin Indoorkampioen L-springen

Geplaatst op 31 maart 2018 in Springen

Op de laatste dag van de KNHS Indoorkampioenschappen 2018 is Erwin de Bruin met zijn super snelle Bon Ami kampioen geworden in het L-springen.

Op de laatste dag van de KNHS Indoorkampioenschappen 2018 is Erwin de Bruin met zijn super snelle Bon Ami kampioen geworden in het L-springen.

Van de 50 combinaties die aan de start verschenen, mochten er 12 terugkomen in de barrage. In die barrage bleven zes combinaties nogmaals foutloos, winnaar De Bruin was daarbij met afstand de snelste, hij had aan de finish bijna twee seconde voorsprong op de nummer twee Marloes Thoonen. 

De 18-jarige student Commerciële economie aan de Hogeschool Utrecht vertelt: “ Vandaag was mijn paard heel fijn in het ritme, de tijd stond heel krap dus ik heb meteen flink doorgereden. In de barrage liep het ook heel goed, mijn paard is heel wendbaar en daar kon ik goed gebruik van maken. Eerst kringkampioen, toen Gelders kampioen en nu dit, dat is wel de kers op de taart. Mijn paard heeft wat veterinaire problemen gehad en ik ben al super blij dat hij er weer staat. Hij is heel wendbaar en snel en wil altijd springen”, prijst Erwin zijn topper.
Vanmiddag rijdt de kersverse L-kampioen ook nog  in het Z-springen.

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap Springen Klasse L om de Pavo Prijs

1. Erwin de Bruin (Lunteren) – Bon Ami, 0/0 – 35,45 sec
2. Marloes Thoonen (Oeffelt) – Hoby Keysershof, 0/0 – 37,35 sec
3. Liana Peters (Sevenum) – Soul Sister, 0/0 – 37,43 sec

Klik hier voor de uitslag

Foto's Erwin de Bruin door Digishots

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF