­ IK18: Fanatieke springstrijd in klasse L - KNHS

IK18: Fanatieke springstrijd in klasse L

Geplaatst op 24 maart 2018

Zaterdag 24 maart begonnen de ponycombinaties in de kampioenschappen springen klasse L. In de categorie A/B werden Simon Redder en Black Magic kampioen. Bij de C-pony's waren Lex Gijsen en Hopstein Diamond het snelste duo. Saskia Brinkman won haar vijfde nationale KNHS-titel, dit keer met Temptation in het L cat. D/E.

Klasse L cat. D/E: Vijfde KNHS-titel voor Saskia Brinkman
Wat zal het een feestje worden in Staphorst! Saskia Brinkman ging met haar pony Temptation (v.Melle Jerome He) als allereerste van start in het kampioenschap klasse L cat. D/E en won de titel. Vanmorgen zag ze haar buurmeisje Amanda Vos met haar C-pony al brons winnen en clubgenoot Simon Redder pakte de winst in die categorie.

Voor Saskia was het de vijfde nationale KNHS-titel. "En ik werd ooit ook nog eens reservekampioen," zegt het veertienjarige springtalent. Met de achtjarige Temptation was het haar eerste titelwinst. "Ik rij hem nu ongeveer een half jaar. Hij is soms een beetje druk." En die energie kon ze in de barrage goed inzetten, want ze bleef de nummer twee met precies vier seconden voor. Haar trainster Jessica Dozeman stond in Ermelo trots aan de zijlijn. "Behalve van Jessica krijg ik ook nog les van Wim Pomp en Michel Priemis. We gaan al deze medailles zeker vieren op de club!"


Saskia Brinkman en Temptation

Joost Wolfs (Lelystad) werd reservekampioen met Dollar Queen (v.Berkzicht Rob). De bronzen medaille werd omgehangen bij Louise Verweij (Biest-Houtakker), die twee foutloze rondes reed met haar pony Finta (v.Kanshebber). 

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap springen pony's
Klasse L cat. D/E Divoza Prijs
1. Saskia Brinkman (Staphorst) - Temptation, 0/0/28.42
2. Joost Wolfs (Lelystad) - Dollar Queen, 0/0/32.42
3. Louise Verweij (Biest-Houtakker) - Finta, 0/0/33.60

Kijk hier voor de volledige uitslag. 

Klasse L cat. C: Lex wint met voormalige dressuurpony
Net als in de categorie A/B ging de winst ook in de categorie C klasse L naar een jongen. Lex Gijsen uit het Limburgse Echt werd kampioen met Hopstein Diamond. Of hij een speciale tactiek had voor de barrage? "Gewoon gassen!"

"Diamond is een hele snelle pony," vertelt de elfjarige Lex. "Ik rijd hem nog maar een maand of drie en word getraind door m'n vader." Vorig jaar liep Hopstein Diamond nog volop in de dressuursport en had nog nooit een springparcours gezien. "Hij blijkt ook een hele goed springpony te zijn. Ik heb zo'n dertien of veertien springwedstrijden met hem gereden en ik had altijd wel een prijs." Lex is niet van plan om een dressuurzadel tevoorschijn te halen. "Ik blijf lekker met hem springen!"


Lex Gijsen en Hopstein Diamond winnen de HORKA Prijs

Maureen Kremer uit Harbrinkhoek won de reservetitel. Met Twister Alkatal (v.All Inclusive) was ze in de spannende barrage slechts een fractie langzamer. De bronzen medaille werd gewonnen door Babette Hanse uit Biddinghuizen met de pony Inka (v.Bora A). 

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap springen pony's
Klasse L cat. C HORKA Prijs
1. Lex Gijsen (Echt) - Hopstein Diamond, 0/0/29.05
2. Maureen Kremer (Harbrinkhoek) - Twister Alkatal, 0/0/29.41
3. Babette Hanse (Bddinghuizen) - Inka, 0/0/30.77

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Klasse L cat. A/B: Simon kampioen met familiepony
Met een razendsnelle barrage sprong Simon Redder uit Staphorst naar de titel in de klasse L cat. A/B.  De elfjarige springruiter pakte de winst met de pony Black Magic. Vorig jaar won de combinatie nog zilver op de KNHS Indoorkampioenschappen in dezelfde klasse.

Het was voor 21-jarige Black Magic de vijfde nationale titel. “Eerst reed zijn zus Kirsten op hem, en zij was ook een keer indoorkampioen,” vertelt zijn moeder. “Daarna zijn broer Raymond, die drie KNHS-titels won, zowel indoor als outdoor.” Black Magic is dus een echte familiepony. “Ik rij als sinds ik zes ben en sinds twee jaar met deze pony. Mijn vader helpt me altijd met de training,” zegt Simon. “Black Magic is wel een boefje, want hij kan zich heel snel omdraaien en dan lig ik er wel eens af. Het is een echte kampioen, op wedstrijd werkt hij altijd super mee.”


Simon Redder en Black Magic

De achtjarige Joy Neuman werd reservekampioen met Tweety (v.Shamrock Secret Design). Ook een bekende pony. Tijdens de Hippiade in 2017 werd de combinatie uit Harskamp rijstijlkampioen in de klasse B. De ervaren Tweety won eerder ook KNHS-titels met zijn voormalige ruiter Liesje Vrolijk.

Het brons ging naar de negenjarige Amanda Vos met haar pony Shamrock Propel (v.Ceulan Cariadog). Amanda komt, net als de kersverse kampioen Simon, uit Staphorst. Dat wordt feest bij ponyclub de Vlugge Viervoeters!

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap springen pony's
Klasse L cat. A/B Dijkgraaf-Reinders prijs
1. Simon Redder (Staphorst) - Black Magic, 0/0/26.19
2. Joy Neuman (Harskamp) - Tweety, 0/0/27.06
3. Amanda Vos (Staphorst) - Shamrock Propel, 0/0/28.61

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Foto's: Digishots

Categorie: KNHS Indoorkampioenschappen 2018

Ander Nieuws

  • Eind augustus KNHS Talentendag in Ermelo
    Eind augustus KNHS Talentendag in Ermelo
  • 30% korting op tickets Horse Event 2022
    30% korting op tickets Horse Event 2022
  • Kom met 50% korting naar CHIO Rotterdam!
    Kom met 50% korting naar CHIO Rotterdam!