IK18: Hanneke Mulderij kampioene in Z-springen

Geplaatst op 31 maart 2018 in Springen

Na twee foutloze manches en een snelle barrage mag Hanneke Mulderij zich KNHS Indoorkampioene Z-springen noemen. De amazone reed voor de gelegenheid haar grote bruine Gallardo csi.

Na twee manches van parcoursbouwer Martin Jansman wisten zich acht combinaties te plaatsen voor de barrage. Om te winnen moest er dus echt wel wat gebeuren. Hanneke Mulderij had duidelijk ook gezien. Na wat start problemen direct na het gaan van de bel, toonde haar grote Gallardo zijn kwaliteiten. Met enorme galopsprongen snelde hij over het parcours.

Winnares Hanneke Mulderij lijkt er zelf verbaasd over. “Ik ging zo hard”, vertelt ze. “Het was nu of nooit. Ik heb al eerder kampioenschappen gereden, maar nog nooit gewonnen. Mijn vader is jarig, dus dit is een cadeautje voor hem. Mijn paard heeft een hele grote galop en is zo een eind weg.”
Hanneke vervolgt: "Mijn paard is nu zeven jaar en ik heb hem al sinds hij drie is. De fokker is vandaag ook aanwezig dus dat is hartstikke leuk. Ik rijd zeven paarden en geef veel les, en als het nodig is help ik thuis in de slagerij. De paarden zijn echt een uit de hand gelopen hobby.”

Van de overige barrage kandidaten wist alleen Cindy Perdaen ook de nul vast te houden. Met haar Gumbo Jumbo had ze wel ruim meer tijd nodig dan de kampioene. Met de snelste tijd, maar ook een springfout won Marwin van den Nieuwenhuijzen het brons.

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap Z-springen om de Pikeurprijs
1. Hanneke Mulderij (Nijkerk Gld) - Gallardo csi, 0/0 – 39.27 sec
2. Cindy Perdaen (Sas van Gent)  - Gumbo Mumbo, 0/0 – 43.96 sec
3. Marwin van de Nieuwenhuijzen (Boekel) – Fuji, 0/4 – 38.43 sec

Klik hier voor de uitslag

Foto's Hanneke Mulderij door Digishots

Ander Nieuws

  • EK Rotterdam 2019: Overzicht resterende titelstrijd
    EK Rotterdam 2019: Overzicht resterende titelstrijd
  • EK Rotterdam 2019: Starttijden ruiters TeamNL woensdag 21 augustus
    EK Rotterdam 2019: Starttijden ruiters TeamNL woensdag 21 augustus
  • EK Rotterdam 2019: Uitzendingen en livestreams
    EK Rotterdam 2019: Uitzendingen en livestreams