­ IK18: Mara de Vries met Habibi DVB feestelijk naar titel - KNHS

IK18: Mara de Vries met Habibi DVB feestelijk naar titel

Geplaatst op 16 maart 2018 in Dressuur & Para

Mara de Vries heeft met de pas zesjarige Habibi DVB op overtuigende wijze de KNHS Indoorkampioenschappen in de klasse Z2 gewonnen. De combinatie was in beide vandaag verreden proeven van de Schaap en Citroen Juweliers prijs de beste.

“Ik wist dat ik foutloze proeven met Habibi kan rijden en dat het een goed paard is. Als het dan lukt om op een kampioenschap foutloos te rijden dan weet je ook dat je hoog kunt eindigen”, vertelt de kampioene trots.
“Ik had de eerste proef echt al genoten, ik heb echt zo fijn gereden van begin tot eind. Habibi is pas zes, maar hij biedt alles zo goed aan en werkt zo fijn mee, dat we toch gedacht hebben dat het een prima keus is geweest om in deze klasse te starten. Ik denk ook dat hij heel goed bij mij past en ik heel goed bij hem. We zijn alle twee groot en best wel sterk en zijn wat dat betreft echt een combi. Ik ben heel blij dat Coby van Baalen destijds heeft besloten dat ik hem kon gaan rijden en sinds gisteren ben ik ook mede-eigenaresse. Het is allemaal dubbel speciaal. Ik wil hem heel graag blijven rijden en dan was dit een keus die ik moest maken. Als er een paard is waarin ik wil participeren dan is het deze, dus dat heb ik gedaan. En het is mooi symbolisch, ik werk nu bijna 20 jaar samen met Coby en Marlies en dan is dit een beetje om dat jubileum te vieren.”

Achter Mara de Vries kwam Dana van Lierop met Dodge Raider op de zilveren positie. In de eerste proef moest Dana nog genoegen nemen met de vierde plaats, maar ruim 73% en de tweede plaats in de Kür deed haar stijgen in het klassement. Ook Floor van Kempen deed goede zaken in de Kür. Met haar Geronimo klom ze van een vijfde plaats in de eerste proef met een mooie Kür naar brons.

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap Dressuur Klasse Z2 Schaap en Citroen Juweliers Prijs
1. Mara de Vries (Poederoijen) – Habibi DVB (v.Don Schufro), 71.734% (69.260% en 74.208%)
2. Dana van Lierop (Helmond) – Dodge Raider (v.Desperados), 69.989% (66.520% en 73.458%)
3. Floor van Kempen (Nijmegen) – Geronimo (v.Bordeaux), 68.315% (66.130% en 70.500%)

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto Mara de Vries met Habibi DVB door Digishots

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid