­ IK18: Micky Schelstraete naar tweede titel - KNHS

IK18: Micky Schelstraete naar tweede titel

Geplaatst op 17 maart 2018 in Dressuur & Para

In de zwaartse klasse, van de vandaag verreden Indoorkampioenschappen voor pony’s, de ZII voor D/E pony’s, ging het goud naar Micky Schelstraete met de ervaren Elin’s Noncisdador. Al in de eerste proef van de Felix Hippische Juristen Prijs had de combinatie een mooie voorsprong opgebouwd en die stonden ze niet meer af. Micky Schelstraete maakt het familiefeest bij deze KNHS Indoorkampioenschappen compleet. Vorige week won Micky al de titel in het M2 kampioenschap voor de pony’s en moeder Jonna won de titel in het ZZ-Zwaar.

“In de eerste proef reed ik een beetje tam, maar de tweede proef ging het veel beter en was ik heel tevreden met hoe het ging. Ik hoop dit jaar internationaal fijn te rijden en goed te scoren en dan ook op het EK fijn te rijden, dat zou wel heel cool zijn”, vertelt de kampioene. Over haar 16-jarige topper vertelt Micky enthousiast “Hij is enorm knap en hij doet altijd zijn best voor je en laat je nooit zitten. Ik heb ook echt heel veel van hem geleerd. Hij kon alles al en heeft mij heel veel geleerd en daar heb ik ook op mijn andere pony’s veel aan.”

Winnares van het zilver werd Evi van Rooij die met haar King Stayershof Jango een hele mooi lichtvoetig beeld toonde in de piste van de Amaliahal. Ook hier een familie feestje, want zusje Nina won eerde vandaag al de titel in de L2 voor A/B pony’s. Beide zussen trainen met hun vader Arthur van Rooij.
Brons ging naar Sanne van der Pols met TC Orchid’s Syria.

Tevreden bondscoach
Bondscoach Monique Peutz was ook aanwezig in Ermelo en tevreden over de verrichtingen van haar ponyruiters. “Ze hebben allemaal gestreden voor wat ze waard zijn. Het waren allemaal mooie küren met weinig fouten er in. Ik ben super blij en ben trots op ze. Nu gaan weer rustig toewerken naar het outdoor seizoen, we hebben een brede groep. We zullen eerst wat kleinere wedstrijden rijden om er in te komen en dan staan er nog een paar wedstrijden uit de KNHS-Felix Juristen Cup op het programma. Begin juni is de internationale wedstrijd in Roosendaal de eerste observatie wedstrijd en dan de finale van de KNHS-Felix Juristen Cup als tweede. Daarna volgt nog een extra wedstrijd in Exloo en zo werken we toe naar het EK in Engeland in augustus.”

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap klasse Z2 cat. D/E, Felix Hippische Juristen Prijs
1. Micky Schelstraete (Gemonde) - Elin's Noncisdador, 74.841 (72,14% en 77.542%)
2. Evi van Rooij (Sint-Michielsgestel) - King Stayerhof's Jango, 73.638% (70,90% en 76.375%)
3. Sanne van der Pols (Abbenbroek) - TC Orchid's Syria, 72.514% (69,57% en 75.458%)

Bekijk hier de volledige uitslag.

Foto: Digishots

Ander Nieuws

  • Grand Prix-merrie Haute Couture van Dinja van Liere verkocht naar Amerika (1)
    Grand Prix-merrie Haute Couture van Dinja van Liere verkocht naar Amerika (1)
  • Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
  • Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar
    Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar