­ In Memoriam: Ton Monhemius (64) - KNHS

In Memoriam: Ton Monhemius (64)

Geplaatst op 05 maart 2018 in Mennen & para en KNHS

Op 2 maart 2018 is op 64-jarige leeftijd voormalig internationaal vierspanrijder en paardenman Ton Monhemius overleden.

Ton Monhemius startte in 1985 met de mensport en was succesvol bij zowel de pony-als de paardenvierspannen. In 1986 en 1987 werd hij Nederlands Kampioen bij de vierspan pony’s. In 1988 maakte hij de overstap naar de paarden en nam hij datzelfde jaar deel aan het WK in Apeldoorn.
In 2001 behaalde hij goud op het Nederlands Kampioenschap vierspan paarden in Beekbergen. Ton droeg meerdere keren zijn steentje bij aan de successen van het Nederlandse team op Wereldkampioenschappen en ook individueel presteerde hij zeer sterk. Zo won hij in 1998 individueel brons op het WK in Rome en won hij goud met het Nederlandse team. Twee jaar later maakte Ton deel uit van het Nederlandse team dat zilver won op het WK in Wolfsburg en in 2002 won hij met het Nederlandse team opnieuw goud op het WK tijdens de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera.

Ton Monhemius, in het dagelijks leven manegehouder, maakte diverse keren deel uit van het Nederlandse team op landenwedstrijden zoals in Aken en was succesvol op een groot aantal nationale en internationale wedstrijden als Beekbergen, Breda, Windsor, Riesenbeck en Waregem.

In 2014 nam Ton tijdens ‘Mennen in Mokum’ op Jumping Amsterdam afscheid als actief menner, maar bleef steeds betrokken bij de paardensport als begeleider van zijn kinderen Bas en Lotte.

We wensen alle nabestaanden heel veel sterkte toe met dit grote verlies. 

Foto: Arnd.nl

Categorie: In Memoriam

Ander Nieuws

  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Column Gerard Arkema: “Hippiade nieuwe stijl zorgt voor goede afdronk”
    Column Gerard Arkema: “Hippiade nieuwe stijl zorgt voor goede afdronk”
  • Deelnemers internationale wedstrijden 11 tot en met 17 juli 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 11 tot en met 17 juli 2022