­ Indoor Drachten gaat komend weekeinde full swing door - KNHS

Indoor Drachten gaat komend weekeinde full swing door

Geplaatst op 18 januari 2018 in Springen

Het internationale concours hippique Indoor Drachten gaat vanaf donderdag 18 tot en met zondag 21 januari full swing door. Uit 17 landen komen maar liefst 188 combinaties naar het Fries Congrescentrum om van start te gaan in het driesterren evenement.

Onder de deelnemers natuurlijk de meest succesvolle noordelijke springruiter aller tijden Jur Vrieling (Holwierde), die onder andere zijn topper VDL Glasgow van 't Merelsnest N.O.P. aan de start brengt. Afgelopen zondag werd hij met Baltic VDL, een andere troef uit de VDL stal, tweede in de Grote Prijs van het CSI2* Drachten. Verdere noordelijke toppers die van start gaan zijn onder meer de winnaar van de Grote Prijs van Zuidbroek Daan van Geel (Gees), Albert Zoer (Echten), Chantal Regter (Assen), Michael Greeve (Veeningen), Maureen Bonder (Schoonoord) en Angelique Hoorn (Wanneperveen).

Lennard de Boer (De Wijk), die op de avond van de KWPN hengstencompetitie tijdens het CSI Zuidbroek ten val kwam, is weer geheel hersteld en gaat ook in Drachten van start. Topruiters als Sanne Thijssen, Willem Greve, Gerco Schröder, Frank Schuttert, Anniek Poels, Sjaak Sleiderink, Piet Raijmakers Jr., Wout-Jan van der Schans en Gert-Jan Bruggink completeren het Nederlandse springruiter contingent.

Uit Duitsland vinden we onder de deelnemers de absolute topamazone Janne Friederike Meyer, uit Groot-Brittannië toppers als William Funnell en uit Brazilië Modolo Zanotellie, die ook zijn Zweedse partner Angelica Augustsson meeneemt. Uit België komt Annelies Vorsselman en uit Colombia Dayro Arroyave.

Kortom, het publiek kan genieten van vele toppers, die zondagmiddag hun uiterste best zullen doen om er voor te zorgen dat één van hen met de overwinning in de Lodewijk Assurantiën CSI3* Grote Prijs stalwaarts zal gaan.

Op zaterdag is er vanaf 13.00 uur een kindermiddag, met een 'meet and greet' met Jur Vrieling. Naast genieten van een clown en de mogelijkheid voor de kinderen om zich te laten schminken kunnen er ook stokpaardjes worden bereden. Een nieuwe tak aan de rijk beladen boom van hippische disciplines die snel aan populariteit wint.

Op zaterdagavond is er de Sale Of The Rising Star, een inmiddels traditionele veiling van een 15-tal zeer getalenteerde jonge springpaarden.

Vrijdag is onder meer een interessante dag voor fokkers, want 's avonds staat er naast springwedstrijden een fokkerijavond met een forumdiscussie op het programma. In deze, in samenwerking met de DFBS (Dutch Breeders Foundation of Showjumpers) georganiseerde, forumdiscussie komen tal van Europees erkende experts aan het woord over de richting waarin de fokkerij van springpaarden zich moet gaan ontwikkelen. Voor fokkers een avond die niet gemist kan en mag worden.

Daaraan voorafgaand kunnen de deelnemers aan deze forumdiscussie en andere liefhebbers van de springsport twee zeer interessante finales zien van de GMB wintercompetitie, waarin vijf, zes- en zevenjarige springpaarden strijden om de hoogste eer. Op vrijdag om 15.00 uur begint de finale van de competitie voor 6- en 7-jarigen, terwijl rond 17.00 uur de finale van de 5-jarigen staat gepland. Op zaterdag om 12.30 uur wordt de finale van de 4-jarige paarden verreden.

Drachten ligt in Friesland en daar, maar zeker niet daar alleen, is het Friese paard razend populair. Op vrijdagavond is er een show met Friese dekhengsten in tuig en op zondag tonen deze zwarte parels hun kwaliteiten als ze aan de lange lijnen hun drafvermogen mogen tonen. Dit alles gebeurt in samenwerking met Stal de Merksen van Age en Marieke Okkema.

Alle actuele informatie kunt u vinden op www.indoordrachten.com       

Foto: Jur Vrieling tijdens het CSI2* weekend door Digishots

Bron Persbericht Indoor Drachten

Ander Nieuws

  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
  • CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
    CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
  • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021