­ Indoor Drachten krijgt toppers aan de start - KNHS

Indoor Drachten krijgt toppers aan de start

Geplaatst op 03 januari 2018 in Springen

Het Internationale Indoor Concours Hippique Drachten staat ook dit jaar weer in het middelpunt van de belangstelling bij de springruiters. Het decor van de wedstrijden is de perfecte locatie van het Fries Congrescentrum, dat ook nu weer wordt omgetoverd tot een schitterende wedstrijdarena. Voor de eerste week, van donderdag 11 tot en met zondag 14 januari hebben zich nu al maar liefst ruim 70 ruiters uit 16 landen gemeld voor het CSI *, terwijl voor het CSI** zich 81 ruiters uit 18 landen hebben aangemeld.

"We hebben er voor gekozen om in het eerste weekeinde de ruiters in de gelegenheid te stellen om met hun aanstormende talenten actief te zijn op CSI* niveau. Daar blijkt een enorme belangstelling voor te bestaan, want absolute topruiters als regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam, Jur Vrieling en Gerco Schröder - die samen met Dubbeldam in het team zaten dat in Caen goud won en dat een jaar later herhaalden in Aken op het EK - komen aan de start", zegt voorzitter Gerrit Jan van de Pol. Daarnaast komen ook toppers als Marc Houtzager, vorig jaar winnaar van de Grote Prijs, en Willem Greve aan de start.

Natuurlijk komen ook uit Friesland ruiters in de actie zoals Hester Klompmaker, Joukje van der Meer en natuurlijk ook de bijna Fries met Britse wortels James Billington, die voor de VDL Stud uit Beers rijdt. Ook in het CSI** komt er een zeer goed deelnemersveld naar Drachten. "Ik denk dat we een enorm mooi veld aan ruiters aan de start krijgen. Dat komt omdat we er in de afgelopen jaren alles aan gedaan hebben om de infrastructuur van het evenement te optimaliseren. Dat betaalt zich nu uit in een evenement met topruiters, die heel graag in Drachten de volgende stap willen zetten", zegt Van de Pol.

Onder de optimale infrastructuur verstaat Van de Pol de goede bodem in de uiterst ruim bemeten piste, die door Henk Linders steeds opnieuw met afwisselende parcoursen wordt ingericht. Maar ook de stallen en de losrijpiste voldoen aan de hoogste eisen die de mondiale springelite tegenwoordig aan evenementen stelt. "We zijn een paar jaar geleden in Drachten voorzichtig begonnen en worden nu door de topruiters beloond met hun aanwezigheid, waardoor ik er van overtuigd ben dat het Noordelijke publiek zowel in de eerste als in de tweede week van hippische topsport kan genieten", zegt Van de Pol.    

Op donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 januari staan er vanaf 08.00 uur steeds vier wedstrijden op het programma. Twee voor het CSI* en twee voor het CSI**. Op vrijdag ontbrandt de strijd om het Noord-Nederlands Kampioenschap in de klasse M, terwijl een dag later de ruiters in de klasse Z om deze titel gaan strijden. Ook op die zaterdag start om 20.00 uur de Grote Prijs in het CSI*.

Op zondag gaat het eerste paard van start om 08.30 uur, terwijl de strijd om de Grand Prix in het CSI** om 15.00 uur gaat ontbranden.

Alle actuele informatie is te vinden op www.indoordrachten.com      

Foto: Winnaar Lodewijk Assurantiën Grote Prijs van Indoor Drachten 2017 Marc Houtzager met Sterrehof´s Calimero door Digishots

 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF