­ Indoor Wierden is een begrip - KNHS

Indoor Wierden is een begrip

Geplaatst op 23 oktober 2018 in Springen

Op Manege de Vossenbos in Wierden wordt hard gewerkt om de binnenhal op te knappen. Deadline is Indoor Wierden, het internationaal en landelijk springconcours dat op zaterdag 3 november van start gaat. “Alweer de 42e editie. Indoor Wierden is echt een begrip en we werken er hard aan om het evenement op de kaart te houden”, vertelt Edwin Maatkamp, die voor het tweede jaar op rij voorzitter is.

Met alle internationale springconcoursen die in binnen – en buitenland als paddenstoelen uit de grond schieten, kunnen springruiters tegenwoordig overal aan de start. Indoor Wierden merkt de concurrentie. Het aantal deelnemers was de laatste jaren iets minder en er moest in de begroting gesneden worden. “Maar gelukkig hadden we vorig jaar weer een schitterende editie waar we ook nog een financieel plusje uithaalden.”

De spanten in de piste zijn geschilderd, de bankwand is vernieuwd, net als het plafond. “Het VIP-gedeelte is ook wat aangepakt en alles wordt wat opgefleurd. We hebben nog veel meer wensen, maar daar is het geld momenteel niet voor. Wie weet op een ander tijdstip.”

Indoor Wierden biedt dit jaar opnieuw twee Longines rankingproeven, waarin 25.000 euro te verdelen is, het sensationele Kromhof Houtvezel Puissance springen op vrijdagavond en voorafgaand de teamwedstrijd. De feestavonden krijgen een upgrade, want naast een DJ treden er artiesten op.

De menavond op zaterdag 3 november gaat niet door. “Erg jammer, want er kwam veel publiek op af maar de datum was deze keer niet gunstig. Er zijn dat weekend teveel internationale menwedstrijden.” Daarmee wordt de springwedstrijd klasse L van de zondag verschoven naar de zaterdag.

De internationale springrubrieken worden van woensdagavond 7 november tot en met zaterdagavond10 november verreden. Vorig jaar won Willem Greve de drie belangrijkste finaleproeven en opperde hij en public om Indoor Wierden te blijven ondersteunen. “Indoor Wierden heeft last van de internationale concurrentie, maar we hebben dit weekend allemaal gezien hoe mooi Indoor Wierden is. Ik hoop dat we het concours met elkaar en de vereniging kunnen voortzetten, want het is toch een uniek evenement.”

Foto: Mark van den Top, vorig jaar winnaar van de puissance door FotoTrailer

www.indoorwierden.com

Ander Nieuws

  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
  • CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
    CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
  • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021