­ Introductiebijeenkomst Young Leaders Program voor sportaanbieders op 15 februari 2018 in Ermelo - KNHS

Introductiebijeenkomst Young Leaders Program voor sportaanbieders op 15 februari 2018 in Ermelo

Geplaatst op 12 januari 2018

Op 15 februari organiseert de KNHS een introductiebijeenkomst over het KNHS Young Leaders Program. Deze bijeenkomst is bedoeld voor wie interesse heeft om dit populaire jeugdprogramma aan te bieden op zijn of haar FNRS ruitersportcentrum of KNHS-vereniging.

Wat is het Young Leaders Program?

De kinderen van nu staan voor een uitdaging. De samenleving en de arbeidsmarkt veranderen snel. Van mensen wordt verwacht dat ze regie kunnen voeren op hun eigen leven, flexibel kunnen schakelen en uitstekend kunnen communiceren. De paardensport is buitengewoon geschikt om deze vaardigheden bij jongeren te ontwikkelen. Het KNHS Young Leaders Program legt op speelse manier de link tussen plezier en onderwijs, tussen vrije tijdsbesteding en het ontwikkelen van maatschappelijk waardevolle kwaliteiten.

Anou (19) volgt het YLP niveau 4 om zich te ontpoppen tot coach: ‘Coachen vind ik ontzettend leuk. Ik heb geleerd om kinderen beter in te schatten en dingen beter uit te leggen. Ik vind voltige zelf heel leuk en nu wil ik graag een voltigeopleiding gaan volgen, zodat ik een voltigeteam kan coachen. Het Young Leaders Program is voor mij een heel mooie en leerzame opstap daar naartoe.’

Op hoeveel locaties wordt het Young Leaders Program aangeboden?

Op dit moment zijn er zo'n 50 locaties die het Young Leaders Program aanbieden en dat aantal groeit per week. 

Voor wie is het Young Leaders Program?

Het KNHS Young Leaders Program (YLP) is voor deelnemers met een KNHS- of FNRS-lidmaatschap en een leeftijd tussen de 8 en 21 jaar.  Samen met de YLP-coach wordt gekeken op welk niveau iemand kan instromen. Dat hangt af van de leeftijd, ambitie en behoefte. Deelnemers mogen hun hele jeugd meedoen of alleen een bepaalde periode.

Lune (16): ‘Ik ben best verlegen en ik vind het lastig om zomaar met iemand te praten. In het Young Leaders Program moet je juist veel praten. Daardoor ben ik al minder verlegen geworden.’

Wat houdt het Young Leaders Program in?

Het volledige KNHS Young Leaders Program bestrijkt meerdere jaren en biedt een stappenplan van activiteiten, gerelateerd aan de omgeving van de paardensport (manege, vereniging en hippisch bestuur op regionaal en nationaal niveau). Het programma bestaat uit vier “leiderschapsniveaus”, waarin jongeren worden uitgedaagd om hun kwaliteiten rondom leiderschap te ontwikkelen. Deelnemers gaan aan de slag met onderwerpen als stalmanagement, gezondheid & welzijn, voeding, activiteiten en evenementen organiseren, grondwerk & longeren, rondleidingen geven, de taal leren van het paard, veiligheid en nog veel meer. Naast actief bezig te zijn op de vereniging of manege nodigt de KNHS de YLP-deelnemers ook regelmatig uit om kennis en ervaring op te doen op grote regionale of landelijke evenementen.

Het programma aanbieden

Wil jij aan de slag met dit programma op je FNRS ruitersportcentrum of KNHS-vereniging? Meld je aan voor de introductiebijeenkomst en stuur je gegevens naar youngleadersprogram@knhs.nl. We sturen je dan een uitnodiging op. 

Meer informatie

» Bekijk dit event op Facebook
» Informatie voor sportaanbieders
» Informatie voor deelnemers

Categorie: Young Leaders Program

Ander Nieuws

  • De eerste certificaten ‘Geef de jeugd een stem’ uitgereikt aan KNHS Young Leaders
    De eerste certificaten ‘Geef de jeugd een stem’ uitgereikt aan KNHS Young Leaders
  • 14 juni online inspiratiesessie KNHS Young Leaders Program
    14 juni online inspiratiesessie KNHS Young Leaders Program
  • Start nieuwe groep Young Leaders Program ‘Geef de jeugd een stem’
    Start nieuwe groep Young Leaders Program ‘Geef de jeugd een stem’