­ Jumping Zwolle belooft succes te worden - KNHS

Jumping Zwolle belooft succes te worden

Geplaatst op 15 oktober 2018 in Springen

De opbouw van het internationaal springconcours Jumping Zwolle verloopt spoedig en alles lijkt erop dat de eerste editie op rolletjes gaat verlopen. De internationale top heeft zich aangemeld en de transformatie van de IJsselhallen tot een hippische ambiance ligt op schema. Jumping Zwolle gaat op donderdagochtend 18 oktober van start met elke dag diverse hoogtepunten en zondagmiddag 21 oktober de afsluitende Grote Prijs.

Teus van den Brink, die samen met Emmy Poppelaars, Jonny Roelofsen en ambassadeur Jeroen Dubbeldam, in de organisatie zit heeft een dubbele functie. Behalve dat de paardenhandelaar voor het eerst een concours organiseert, houdt hij op vrijdagavond om 21.30 uur voor de negende keer de Sale of the Rising Stars, een springpaardenveiling die ook veel voorbereiding en aandacht vraagt.

De gelauwerde parcoursbouwer Henk Linders is aangetrokken om de volgorde van de hindernissen uit te stippelen in de piste van 76 bij 35 meter die deze dagen voorzien wordt van een voortreffelijke zandbodem. De hoogste parcoursen tot en met 1.50m niveau worden in de avond verreden. Highlight zal de 1.55m Roelofsen Horsetrucks Grand Prix op zondagmiddag om 15.00 uur zijn, maar op zaterdagavond zal het ook spannend worden in de Medium Tour finale en de 1.40m showrubriek waarbij geld opgehaald wordt voor Manege ’t Hoefijzer in Zwolle.

Deelnemende ruiters zijn onder andere Marcus Ehning, Alberto Zorzi, Bertram Allen, Philipp Weishaupt, Jos Verlooy, Marc Houtzager, Leopold van Asten, Gerco Schröder, Frank Schuttert en natuurlijk Jeroen Dubbeldam.

Voor ondernemers uit de regio is er een bijeenkomst op vrijdagavond van 18.00 tot 19.30 uur met als thema: Hoe bereik je topsport? Jeroen Bijl, eerder volleybalinternational, algemeen directeur FC Zwolle (nu PEC Zwolle) en chef de mission bij NOC*NSF, is tegenwoordig technisch directeur toe tot de Koninklijke Nederlandse Hockeybond. Hij snijdt het thema aan samen met topspringruiter en Jumping Zwolle-ambassadeur Jeroen Dubbeldam, oud-voetballer en voetbaltrainer Jaap Stam en tweevoudig wereldkampioen schaatsen, Erben Wennemars.

Meer informatie is te vinden op www.jumpingzwolle.nl.

Ander Nieuws

  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
  • CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
    CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
  • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021