­ Jur Vrieling tweede in Grote Prijs van Drachten - KNHS

Jur Vrieling tweede in Grote Prijs van Drachten

Geplaatst op 14 januari 2018 in Springen

Met zestien combinaties in de barrage van de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van het CSI2* Indoor Drachten kon het balletje alle kanten oprollen. Vooral ook omdat naast een aantal scherpe wendingen er een hele lange laatste lijn in het parcours zat, waar menig ruiter zich in verslikte. Het werd een zinderende barrage, waarin uiteindelijk 8 ruiters dubbel foutloos bleven.

De 37- jarige Deense amazone Jennifer Pedersen was met de 10-jarige KWPN'er Didam (Cardento x Guidam), voor volgepakte tribunes, de snelste in deze barrage. "Ik kocht Didam als vijfjarige en heb hem helemaal zelf opgeleid. Vanaf het eerste moment was het de bedoeling dat ik deze nu ruin nu eens voor mezelf wilde houden. Normaal verkoop ik alles wat ik heb, maar deze was van het eerste moment voor mij", vertelde de blije amazone, die een messcherp barrageparcours reed. "Tussen de tweede en de derde hindernis reed ik al een galopsprong minder, waardoor ik ook heel scherp kon wenden richting dubbelsprong. Daar heb ik volgens mij de winst gepakt en heb ik, door voluit door te galopperen richting laatste hindernis, niets prijs gegeven", vervolgde de winnares.

Vrieling tweede
De tweede plek was voor Jur Vrieling (Holwierde), die voor het eerst de KWPN goedgekeurde hengst Baltic VDL (Quaprice Bois Margot x Jus de Pomme) aan de start bracht. "Alle credit gaan naar James Billington, de stalruiter van de VDL-Stud, die met dit paard fantastisch werk heeft afgeleverd, waardoor ik nu meteen al zo succesvol kan zijn", vertelde een stralende Vrieling, die toegaf de wedstrijd verloren te hebben in de wending naar de dubbelsprong. "In die lijn heb ik helaas een beetje tijd laten liggen".

De derde plek ging naar de Belgische amazone Annelies Vorsselmans. Haar 12-jarige ruin Wilandro (Unistar x Ramazotti) pakte heel goed aan, maar Annelies reed net te behoudend naar de laatste hindernis en dat kostte tijd. Haar partner Jeroen Dubbeldam, die zich ook had geplaatst voor de barrage, probeerde met Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (Nagano x Skippy II) extra kort naar de dubbelsprong te rijden, maar dat mislukte helaas, waardoor hij niet alleen tegen een weigering aanliep, maar ook nog eens vier strafpunten kreeg voor het overschrijden van de tijd.

Grootste pechvogel in deze barrage was Marc Houtzager met Mr. Europa (Mr.Blue x Cassini I). In de wending tussen hindernis één en twee nam Houtzager net teveel de binnenbocht, waardoor hij met zijn linkervoet de staander omschopte. Daarna kreeg deze combinatie nog twee springfouten.

Vanaf donderdag gaat Indoor Drachten door, met op vrijdagavond een fokkerij symposium en op zaterdag een veiling van talentvolle springpaarden. Op vrijdagavond en zondagmiddag zijn er naast de springwedstrijden op één en drie sterren niveau ook shows met Friese Paarden.  

Alle actuele informatie kunt u vinden op www.indoordrachten.com   

Bron: Persbericht Indoor Drachten

Foto Jur Vrieling met Baltic VDL door Digishots

 

 

    

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF