­ Kevin Jochems tweede in Grote Prijs Outdoor Gelderland - KNHS

Kevin Jochems tweede in Grote Prijs Outdoor Gelderland

Geplaatst op 01 juli 2018 in Springen

In de afsluitende Grote Prijs van Outdoor Gelderland is Kevin Jochems op een mooie tweede plaats geëindigd. Het KNHS Talententeamlid reed voor de gelegenheid Edgarrento, een paard van zijn werkgever Leon Thijssen.

De Grote Prijs was een mooie afsluiting van vijf dagen gevarieerde topsport bij Outdoor Gelderland. Op de terreinen van sportcentrum Papendal was het woensdag al begonnen met springen en dressuur voor de basisruiters.

Plan gelukt
In de 3* Grote Prijs gingen 52 combinaties van start waarvan er 8 foutloos wisten te blijven over het parcours van Henk Linders.
Kevin Jochems, de uiteindelijke nummer, vertelt na zijn rit: “Ik moest als eerste naar binnen. Dat is altijd moeilijk genoeg en het was best een serieuze proef. Ik had een duidelijk plan gemaakt en het lukte ook helemaal om te rijden hoe ik het had bedacht. In de barrage moest ik natuurlijk ook weer als eerste. Aan het begin van de barrage was het best veel draaien en daarna kreeg je wat langere stukken. Mijn paard is pas negen en nog niet heel ervaren, ik ben daarom iets rustig begonnen en kon steeds wat vlotter. Het was niet snel genoeg om te winnen, maar de winst ging ook naar een hele ervaren en snelle combinatie. Ik rijd Edgarrento nu een half jaar en ben er heel blij mee. Hij heeft ongelofelijk veel vermogen, ik hoop dat we nog wat mooie resultaten kunnen neerzetten samen.”
Die snelle winnaar waar Kevin het over had was de Duitse Simone Blum met DSP Alice.
Jochems was goed in vorm tijdens het concours. Op vrijdag had hij onder andere al een internationale 1.35m rubriek weten te winnen.

Uitslag Grote Prijs Outdoor Gelderland
1. Simone Blum (Dui) – DSP Alice, 0/0 - 38.65 sec
2. Kevin Jochems (Sevenum) – Edgarrento, 0/0 – 40.52 sec
3. Alise Oken (USA) – Hitchcock vd Broekkant, 0/0 – 41.62 sec
5. Mathijs van Asten (IJsselsteijn Lb) - Romane du Theil, 0/4 – 39.62 sec

Kijk hier voor de volledige uitslag van de Grote Prijs

Kijk hier voor meer nieuws over Outdoor Gelderland
 
Foto Kevin Jochems door DigiShots

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF