­ Knappe derde plaats voor Frank Schuttert in Grand Prix Praag - KNHS

Knappe derde plaats voor Frank Schuttert in Grand Prix Praag

Geplaatst op 16 december 2018 in Springen

Frank Schuttert is met Chianti’s Champion op een knappe derde plaats geëindigd in de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix in Praag. De overwinning ging naar de Australische Edwina Tops-Alexander, de echtgenote van Jan Tops. Deze voormalig Nederlandse topruiter is de grote initiator achter de Global Champions Tour.

In de zware, zeer hoog gedoteerde wedstrijd over twee manches, wist geen van de combinaties twee maal foutloos te blijven. In de eerste manche kreeg Frank Schuttert een springfout, maar met een magistrale tweede foutloze omloop op Chiantis Champion stelde hij de derde plaats veilig in de zeer hoog gedoteerde wedstrijd. Voormalig Talent van het Jaar Frank Schuttert maakte zeer veel indruk met zijn optreden. “Mijn paard sprong heel goed en ik ging in de tweede omloop echt voor een foutloze ronde om zo een mooie klassering te krijgen”, vertelt de 25-jarige rookie in dit gezelschap.
Winnares Edwina Tops-Alexander reed een foutloze eerste manche, maar reed de snelste tweede manche wat haar de overwinning opleverde. Ludger Beerbaum kreeg ook in de eerste manche een fout, maar reed net als Schuttert een foutloze tweede omloop.

Harrie Smolders reed met Zinius een super foutloze eerste omloop, maar in de tweede manche ging het mis. Al vroeg kreeg Smolders een springfout en even later weigerde Zinius op een hoge steilsprong en deponeerde zijn ruiter in het zand.

Deze Grand Prix is onderdeel van Global Champions Tour 'Play Offs' in Praag. In de Grand Prix mochten de beste 18 ruiters van het afgelopen seizoen van de Longines Global Champions Tour van start.

Kijk hier voor de gehele uitslag.

Foto Hippofoto

 

Ander Nieuws

  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
    Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten