­ KNHS-Divoza Kampioenschap Jonge dressuurpony’s in volle gang - KNHS

KNHS-Divoza Kampioenschap Jonge dressuurpony’s in volle gang

Geplaatst op 22 juli 2018 in Dressuur & Para

Er is zoveel nieuws over (inter)nationale kampioenschappen, dat je bijna de aanwas en groei naar succes op kampioenschappen zou vergeten. En die is juist zo belangrijk. Om de ponysportfokkerij te stimuleren en om aanleg op jeugdige leeftijd te toetsen is er het KNHS-Divoza Kampioenschap Jonge dressuurpony's. Een leuke competitie die in volle gang is.

Er zijn inmiddels zes competitiewedstrijden van de kalender gehouden, in samenwerking met het Nederlandse Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS), het Nederlands New Forest Pony stamboek (NNFPS) en het Nederlandse Rijpaard en Pony Stamboek (NRPS).

Het NWPCS organiseert de laatste competitiewedstrijd op 4 augustus in Hellendoorn, op het moment dat ook het EK Pony’s in Bishop Burton van start is gegaan voor volwassener al verder geschoolde toppers. Daarna rest de finale op 18 augustus in Putten.

De beste twintig combinaties per leeftijdsrubriek selecteren zich voor deze finale van het kampioenschap. Op dit moment zijn de meeste punten bij de vijfjarige pony’s gehaald door de bij het Welsh stamboek geregistreerde Red Wild Rose die door Lynn Corts naar 84,5 punten gereden werd.
Bij de zesjarigen scoorde New Forester Oosterbroek Fenix met Robin Helden tot nu toe met 84 punten het hoogst.
Veel aandacht gaat natuurlijk altijd uit naar de jeugdige vierjarigen, nieuw in de competitie. De hoogste score bij de vierjarigen is tot nu toe 82,5 punten, behaald door Nespresso van stamboek Westfalen onder Lilli van den Hoogen 21 juli in Ermelo.

Bekende blikvangers van vorig jaar laten ook nu weer zien dat ze verder ontwikkeld en geschoold zijn en doen nu succesvol mee in een hogere leeftijdsklasse.
Prijswinnaars bij de 4-jarigen van vorig jaar de NWPCS-hengsten Amalia’s Lucas en Coelenhage’s Parco doen bijvoorbeeld weer goed mee bij de vijfjarigen. De donkerbruine NWPCS-hengst Spoorzicht’s Red Flyer (v.Orchard Wildeman) deed het onder Bo van Nimwegen in Ermelo erg goed.
De winnaar van vorig jaar bij de vijfjarigen, de palomino NRPS-hengst Don Davino’s Horse Point doet nu goed mee bij de zesjarigen. Bijna 80 punten behaalde dit seizoen de Equus Raspoetin-afstammeling Haanpaol’s Rossi onder Gwendolyn Krieger, zij reed tevens een halfbroer van dezelfde vader Heidepeel’s Constantijn naar een derde plaats in de voorselectiewedstrijd in Ermelo. Met deze pony won ze in maart 2017 ook al het Indoorkampioenschap in de klasse L2. 

Nog één door het NWPCS te organiseren wedstrijd dus te gaan op 4 augustus in Hellendoorn, Overijssel, voordat we kunnen melden welke pony’s hun beste beentjes gaan voorzetten in de finale van het KNHS Divoza-kampioenschap op 18 augustus a.s. in Putten.
Inschrijven voor de wedstrijd in Hellendoorn is nog mogelijk.

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Divoza kampioenschap Jonge Dressuurpony's.

Foto van Spoorzicht’s Red Flyer door Sandra Nieuwendijk

Ander Nieuws

  • Elfde nationale titel voor dressuurruiter Edward Gal
    Elfde nationale titel voor dressuurruiter Edward Gal
  • Hans Peter Minderhoud wint Lichte Tour-kampioenschap
    Hans Peter Minderhoud wint Lichte Tour-kampioenschap
  • Adelinde Cornelissen op 1 en 2 in de Grand Prix
    Adelinde Cornelissen op 1 en 2 in de Grand Prix