­ KNHS-Divoza kampioenschap Jonge Dressuurpony’s van start - KNHS

KNHS-Divoza kampioenschap Jonge Dressuurpony’s van start

Geplaatst op 03 juli 2018

Het jaarlijkse KNHS-Divoza kampioenschap voor jonge dressuurpony’s is op 30 juni weer van start gegaan. Op de eerste wedstrijden in De Mortel en Putten bonden pony’s geboren in 2012, ’13 en ’14 de strijd met elkaar aan.

Voor jonge dressuurpony’s wordt jaarlijks het KNHS-Divoza kampioenschap georganiseerd. Dit gebeurt in samenwerking met het Nederlandse Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS), het Nederlands New Forest Pony stamboek (NF) en het Nederlandse Rijpaard en Pony Stamboek (NRPS). Doel is de aanleg als dressuurpony op jonge leeftijd te toetsen en de fokkerij van sportpony’s te stimuleren.

Putten
In Putten werden een koppel fijne pony’s gepresenteerd aan de juryleden Gerard van Mil en Jeroen Hulsman. Zij gaven de meeste punten aan de vijfjarige bij het Welshpony stamboek geregistreerde Red Wild Rose (v. Oosting Amigo) die onder het zadel van Lynn Corts 84.5 punten kreeg.  Bij de zesjarigen kreeg New Forester Oosterbroek Fenix (v. Orlando), gereden door Robin Heiden 84 punten en was daarmee de beste.
De rubriek voor vierjarige pony’s werd aangevoerd door de bij het NWPCS geregistreerde Coelenhage's Happy Hour (v. King William) die met Yasmin Westerink 79 punten kreeg.

De Mortel
Bij de selectie in De Mortel werden de pony’s beoordeeld door Trudi Houwen en Pauline van Nispen-Knols. Zij gaven de meeste punten aan de vierjarige in België geregistreerde New Forest pony Brenjenhofs Luca (v. Tongerenhof Peridoot) die door Zoë Niessen naar 80,5 punten werd gereden.
De vijfjarige bij het NWPCS geregistreerde Amalia’s Lucas (v. Vlagberg’s Carway) kreeg louter 8’en op zijn cijferlijst en kwam daarmee op 80 punten. De pony werd gereden door Eline Agterberg.
Goldstar du Bois (v. Golden Rock) werd door Sterre Jansen naar de winst gereden bij de zesjarige pony’s. De DRP geregistreerde ruin kreeg 74 punten.

Kijk hier voor de complete uitslagen en meer informatie over KNHS-Divoza kampioenschap.

Foto's: Sandra Nieuwendijk

Categorie: jonge dressuurpony's, divoza

Ander Nieuws

  • Uniek podium voor KWPN-springmerries in Valkenswaard
    Uniek podium voor KWPN-springmerries in Valkenswaard
  • Selectietraject WK Jonge Springpaarden bekend
    Selectietraject WK Jonge Springpaarden bekend
  • KNHS Ledenvoordeel in Paard&Sport
    KNHS Ledenvoordeel in Paard&Sport