­ KNHS Schaap en Citroen Eventing Cup naar Tim Lips - KNHS

KNHS Schaap en Citroen Eventing Cup naar Tim Lips

Geplaatst op 15 oktober 2018 in Eventing

Military Boekelo was de laatste wedstrijd van de KNHS Schaap en Citroen Eventing Cup. Overtuigende winnaar van editie 2018 van deze competitie werd Tim Lips met zijn schimmel Bayro.

Voor Boekelo stond Tim al aan de leiding van het klassement met zijn vos Eclips. Door de derde plaatst in het eindklassement van Military Boekelo met Bayro, klom hij met dit paard op naar de eerste positie. Met Eclips stond hij tweede in het eindklassement, maar reglementair komt een ruiter maar met een paard in aanmerking voor de prijzen.

Lips is al jaren een promotor van de Nederlandse Eventing sport en dan ook blij met de competitie die dient ter ondersteuning van de ontwikkeling van de Nederlandse eventing.
De regerend Nederlands kampioen heeft zijn seizoen inmiddels afgesloten. “Mijn paarden hebben nu even vakantie”, vertelt Lips. “Ik baalde er in Boekelo enorm van dat ik de overwinning in de internationale wedstrijd in het springen verspeelde. Dat ik wel de Nederlandse titel won en de KNHS Schaap en Citroen Eventing Cup was natuurlijk mooi. Het is een mooie competitie voor de Nederlandse ruiters die internationaal starten. Ik ben natuurlijk heel blij dat ik gewonnen heb, maar het is ook goed om te zien dat er meerdere ruiters in de prijzen vielen die ook op één en twee sterren niveau punten hebben behaald. Daarmee is het een mooie stimulans voor alle Nederlandse ruiters die internationaal starten.”

Achter Lips eindigde Aliene Ruyter met Bomba op de tweede plaats. De amazone was niet in Boekelo om haar prijs in ontvangst te nemen omdat zij op dat moment in Polen op wedstrijd was. Stephan Hazeleger werd met Dupon derde.

Kijk hier voor meer informatie en de volledige uitslag.

Foto Tim Lips door Eventingphoto.com

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
  • Groot-Brittannië oppermachtig op EK eventing
    Groot-Brittannië oppermachtig op EK eventing
  • EK eventing: foutloze cross voor Janneke Boonzaaijer
    EK eventing: foutloze cross voor Janneke Boonzaaijer