­ Landenwedstrijden DYF: Children tweede, junioren vierde - KNHS

Landenwedstrijden DYF: Children tweede, junioren vierde

Geplaatst op 01 juni 2018 in Springen

De Nederlandse springjeugd is in vorm op het Dutch Young Festival in Wierden. Vandaag eindigde het Children-team op de gedeelde tweede plaats in de Landenwedstrijd en werden de junioren vierde. Gisteren wonnen de Young Riders en was het ponyteam derde. “De Children hebben goed gereden en goed hun best gedaan”, vertelt bondscoach Luc Steegs trots. “Met twee tweede en twee derde plaatsen in de afgelopen weken zijn ze ook heel constant.”

De Children eindigden met een totaal van 12 strafpunten op de gedeelde tweede plaats in de landenwedstrijd samen met Ierland en Spanje. België won met negen strafpunten na twee omlopen.

“De Children hebben goed gereden en goed hun best gedaan”, vertelt Luc Steegs trots. “Het was een technisch parcours en het terrein in Wierden is altijd wel moeilijk. Ze hadden best wel last van spanning, maar daar kregen de ruiters uit de andere landen ook last van. Er is gewoon heel goed gepresteerd. Met twee tweede en twee derde plaatsen in de afgelopen weken in de landenwedstrijden zijn ze ook heel constant.”
Lilly Engelsman en Whipped Cream bleven beide manches foutloos. Dat lukte Senna Everse met Balou v/h Heerenhuys ook in de eerste ronde. Cejay Joosten en Sagnol zorgden in beide omlopen voor een meetellend resultaat (4/4). Emma Bocken en Estera van de Vosberg hadden in de eerste omloop het streepresultaat voor team en reden de tweede omloop met 4 strafpunten.

De junioren vervolgden vanochtend vroeg hun wedstrijd die gistermiddag na de hevige regenval was stop gelegd. Met 1 strafpunt bezette het team van Luc Steeghs na de eerste omloop de derde plaats. In de tweede manche kwamen er voor Oranje 5 strafpunten bij waardoor de junioren net naast het podium op de vierde plaats eindigden achter België, Ierland en Groot Brittannië.
“We gingen voor de winst”, begint Steeghs. “Deze leeftijdsgroep is heel sterk in de breedte. Dat zie je ook wel aan de uitslag van de wedstrijd. Het ligt heel dicht bij elkaar.”
Regerend Europees kampioen Rowen van de Mheen hield twee keer de lei schoon met zijn goed springende schimmel Q-Verdi. Nederlands kampioene Mel Thijssen reed een foutloze tweede ronde, terwijl de springfout in de eerste ronde het streepresultaat was. Iris Hakvoort en Don’t Tell Me What to Do leverden met 0 en 5 een bijdrage aan de teamscore. Dat deden Pais Morssinkhof en Bayamo in de eerste ronde (1) en was hun 12 het streepresultaat in de tweede.

Volgende week in Hagen is de laatste internationale wedstrijd voor de jeugd voordat Steeghs zijn selectie voor de Europese Kampioenschappen bekend zal maken. “Een aantal combinaties zal zich nog goed moeten laten zien. We hebben de competitie en het NK gehad, maar in een landenwedstrijd wordt toch wat meer van ze gevraagd.”

Klik hier voor de volledige uitslag van de Children

Klik hier voor de volledige uitslag van de junioren

Archieffoto: Mel Thijssen en Cartalona (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan