­ Leopold van Asten vijfde in vijfsterren Grote Prijs Rome - KNHS

Leopold van Asten vijfde in vijfsterren Grote Prijs Rome

Geplaatst op 27 mei 2018 in Springen

Leopold van Asten is met VDL Groep Beauty uitstekend vijfde geworden in de vijfsterren Rolex Grote Prijs van Rome. In de tweede omloop, waarin dertien combinaties terugkwamen, moesten ze op de laatste hindernis een springfout incasseren. Ook Johnny Pals reed een tweede manche met vier strafpunten en eindige met zijn jonge hengst Chat Botte du Ruisseau Z als achtste. Lorenzo de Luca bezorgde de Italianen de zege.

Het was een pittige Rolex Grote Prijs van Rome waarin van de 49 combinaties er dertien terugkwamen voor de tweede manche. Slechts acht namen hun foutloze resultaat uit de eerste manche mee.

Daaronder Leopold van Asten en Johnny Pals, die fantastische rondes lieten zien. In de tweede manche was Leopold goed op weg, maar op de allerlaatste hindernis kreeg hij met VDL Groep Beauty een springfout wat hem op de vijfde plaats bracht. Johnny Pals kreeg de fout in de tweede manche op de derde hindernis en verder sprong de gretige hengst Chat Botte du Ruisseau Z overtuigend naar de achtste plaats.

Michel Hendrix deed het uitstekend in de eerste omloop met slechts een springfout van Baileys. Echter was de tijd niet snel genoeg om zich voor de tweede omloop te plaatsen. Ze werden zestiende.

Harrie Smolders had het geluk niet mee in de Grote Prijs, maar was wel de man van de zaterdag in Rome. Hij won met Cas 2 de 1.55m ranking proef en met Corrada de Six Bar wedstrijd.

Klik hier alle uitslagen van CSIO Rome

Foto: Leopold van Asten en VDL Groep Beauty (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Rowen van de Mheen doet goede zaken in Grote Prijs
    Rowen van de Mheen doet goede zaken in Grote Prijs
  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 september 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 september 2020
  • Leren paardrijden: Vaktermen springen
    Leren paardrijden: Vaktermen springen