­ Lisa Nooren beste Nederlandse in Grand Prix van Rotterdam - KNHS

Lisa Nooren beste Nederlandse in Grand Prix van Rotterdam

Geplaatst op 22 juni 2018 in Springen

In de Longines Grand Prix van Rotterdam was er vanavond geen hoofdrol weggelegd voor de Nederlandse springruiters. KNHS Talententeamlid Lisa Nooren was de enige die tot de barrage wist door te dringen. Een springfout in die barrage deed haar uiteindelijk op de negende plaats eindigen. Winst ging in deze 70e editie van het Concours Hippique naar de Belg Jos Verlooy met Caracas.

Van de 50 combinaties die van start gingen wisten er 11 tot de barrage door te dringen. Vijf combinaties kregen minimale tijdsoverschrijding, waardoor ze net buiten de barrage bleven. Onder die vijf helaas ook de Nederlanders Michel Hendrix, Willem Greve en Gerco Schroder.

Met 11 combinaties in de barrage was het duidelijk dat er snel gereden zou worden. Daardoor werden er direct veel fouten gemaakt. Vier combinaties wisten in de barrage uiteindelijk wederom de nul vast te houden, de Belgische Jos Verlooy liet daarbij verreweg de snelste tijd noteren en werd daarmee de afgetekende winnaar van de Longines Grand Prix of Rotterdam 2018.
KNHS Talententeamlid Lisa Nooren reed al op veel grote wedstrijden overal ter wereld, maar nog niet eerder in Rotterdam. Na afloop vertelt de pas 21-jarige amazone, "Ik kwam als jong meisje al met mijn vader in Rotterdam, het was voor mij een droom om hier te mogen rijden. Ik moest al vroeg in de barrage en kreeg op de tweede hindernis een fout, daarna had ik misschien zo hier en daar nog wat sneller gekund, maar ik ben heel tevreden."

Successen in 1.50 proef
In een eerder op de dag verreden 1.50 snelheids- en wendbaarheidsparcours deden de Nederlanders het uitstekend. Jeroen Dubbeldam won de wedstrijd met Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerbosch. Lisa Nooren eindigde met Dienellie als tweede en Leopold van Asten reed VDL Groep Urane de Talma naar het derde geld.

Longines FEI Nations Cup
Zondag staat in Rotterdam voor de springruiters de belangrijkste rubriek op het programma. Dan wordt de Longines FEI Nations Cup verreden. Aanvang van deze landenwedstrijd is 14.00 uur. Bondscoach Rob Ehrens heeft voor zijn ruiters de vijfde startpositie geloot.

Morgenavond is in het Kralingsebos de ontknoping van de Nations Cup van de dressuurruiters. Na de Grand Prix, het eerste onderdeel van de landenwedstrijd, gaat Nederland hier aan de leiding. De ontknoping van de dressuur start om 18.00 uur.

Kijk hier voor de uitslag van de Longines Grand Prix of Rotterdam

Kijk hier voor alle uitslagen en startlijsten

www.chio.nl

Foto Lisa Nooren door Dirk Caremans

Ander Nieuws

  • Beleef The Dutch Masters live
    Beleef The Dutch Masters live
  • Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021
    Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021