­ Lisa Nooren en Sanne Thijssen in team Young Riders Academy 2018 - KNHS

Lisa Nooren en Sanne Thijssen in team Young Riders Academy 2018

Geplaatst op 15 mei 2018 in Springen

De jonge Nederlandse amazones Lisa Nooren en Sanne Thijssen zijn geselecteerd in het team van de Young Riders Academy 2018. Het team bestaat uit zeven Europese talenten die een jaar lang een speciaal academisch programma volgen dat helemaal gericht is op de springsport.

Dat Lisa Nooren, in 2015 Rabo Talent van het Jaar, en Sanne Thijssen, Rabo Talent van het Jaar in 2016, buitengewoon goede amazones zijn, weten we al langer. Bij de jeugd wonnen ze al vele titels en ook bij de senioren zijn ze op vijfsterrenniveau al bijzonder succesvol. Zowel Lisa als Sanne hebben al in de top 100 van de FEI wereldranglijst gestaan. Ook dit jaar zijn Lisa en Sanne lid van het KNHS Talententeam.

Hun bijzondere aanleg is ook opgemerkt door de selecteurs (onder andere Emile Hendrix, Marco Kutcher, Dirk Demeersman) van de Young Riders Academy. Samen met vijf ruiters en amazones uit Europa gaan Lisa en Sanne komend jaar het ‘full programm’ van de Riders Academy volgen. Van de 28 talenten die aan de selectie deelnamen zijn er zes opgenomen in het ‘educational program’. De kandidaten werden beoordeeld op hun talenten, hun resultaten en hun motivatie.

Het ‘full program’ biedt een speciaal voor de deelnemers opgesteld trainingsprogramma van zes maanden bij een gerenommeerde professionele stal en gekwalificeerde opleidingen in communicatie, handel en economie, veterinaire en anti-doping zaken en recht met betrekking tot de springsport. De trainers die de talenten uit het ‘full program’ gaan begeleiden zijn: Marcus Beerbaum, Rolf Göran Bengtsson, Henk Nooren, Ben, Wim en Gerco Schröder en Jos Lansink.

The Young Riders Academy is een programma speciaal voor getalenteerde Europese springruiters in de leeftijd van 18 tot 23 jaar in samenwerking met de International Jumping Riders Club (IJRC) ondersteund door Rolex.

De Young Riders Academy teams 2018 zijn als volgt samengesteld:
Full Program
Lisa Nooren
Sanne Thijssen
Harry Charles (GBR)
Chloe Winchester (GBR)
Ventsislav Izov (Bul)
Lisa Ulven (Noo)
Jenny Rankin (Ir)

Educational Program
Pieter Clemens (Bel)
Dimme d’Haese (Bel)
Guido Franchi (Ita)
Matteo Leonardi (Ita)
Darragh Ryan (Irl)
Christopher Kläsener (Dui)

Meer over de Young Riders Academy: www.ridersacademy.eu

Foto's: Sanne en Lisa (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF