­ Maak kennis met: bestuurslid Aukje Kroondijk - KNHS

Maak kennis met: bestuurslid Aukje Kroondijk

Geplaatst op 20 maart 2018

In de Ledenraadsvergadering op 19 maart 2018 is Aukje Kroondijk gekozen als KNHS-bestuurslid. Ze volgt daarmee Max Bentum op. Wie is Aukje?

Aukje Kroondijk (1967) komt uit het Friese Hichtum, en is geboren in Wolsum. Na haar studie rechten aan de Rijksuniversiteit in Groningen was ze bijna tien jaar werkzaam als jurist bij AVM Accountants en Adviseurs in Leeuwarden. Sinds 2000 is Aukje advocaat en eigenaar van Omny Advocaten in Wolvega.

Ook is Aukje al vele jaren actief in de paardensector. In 2000 werd ze Nederlands kampioen met haar eigen fokproduct Jasmijn K in het M-springen. Ze heeft meerdere keren het ponyviertal van de Scheeneruiters naar het Fries kampioenschap mogen leiden. Zo werd ze in 2010 KNHS-regiokampioen in het L springen. Maar ook in andere functies: sinds 2010 is Aukje lid van tuchtcommissie van de KNHS en sinds 2017 ook van de arbitragecommissie KWPN. Ook is Aukje jurylid dressuur t/m klasse M. Van 2006 tot 2016 was Aukje voorzitter van KWPN regio Fryslân en die periode was ze medeoprichter van het initiatief ‘Mei Grand Prix nei Grand Prix’. Aukje is getrouwd met Waling Haytema, teamveterinair endurance, en samen hebben ze drie kinderen.

De vertrouwenscommissie van de Ledenraad beargumenteerde de keuze voor Aukje als volgt:
“Aukje is iemand met een brede kennis binnen de paardensport op verschillende vlakken. Ze staat met beide benen op de grond en is prettig in omgang.  Zij is tevens jurist, wat maakt dat zij goed kan afwegen, beargumenteren en redeneren. Iemand die op een heel positieve manier zaken benoemd die binnen de KNHS aandacht nodig hebben. Aukje heeft liefde voor de breedtesport en heeft kennis van alle disciplines.”

Aukje ziet uit naar haar nieuwe taak: "Ik hoop samen met de andere bestuursleden een bijdrage te kunnen leveren aan transparantie, communicatie en verbinding van de verschillende disciplines binnen de KNHS. Liefde voor de sport en het paard staat daarbij voorop.“

Binnenkort lees je op www.knhs.nl een uitgebreid interview met Aukje Kroondijk.

In dezelfde Ledenraadsvergadering van 19 maart werd Cees Roozemond gekozen als nieuwe voorzitter van de KNHS. Lees hier het verslag van deze Ledenraadsvergadering.

Kijk hier voor meer informatie over de samenstelling van het KNHS-bestuur.

 

Aukje Kroondijk

Categorie: Bestuur, Ledenraad

Ander Nieuws

  • KNHS Ledenraad stemt in met Jaarrekening 2021
    KNHS Ledenraad stemt in met Jaarrekening 2021
  • KNHS Ledenraad: begroting 2022 goedgekeurd
    KNHS Ledenraad: begroting 2022 goedgekeurd
  • KNHS Ledenraad: Cees Roozemond herkozen als voorzitter
    KNHS Ledenraad: Cees Roozemond herkozen als voorzitter