­ Maak kennis met: Chantal Megchelenbrink - KNHS

Maak kennis met: Chantal Megchelenbrink

Geplaatst op 09 april 2018

Chantal Megchelenbrink is een van de instructeurs tijdens de KNHS HORKA Trainingsdagen. Deelnemers van alle leeftijden en niveaus aan de trainingsdagen eventing op het KNHS-centrum in Ermelo kunnen les krijgen van Chantal.

Waar kennen we Chantal van?
"Van de (internationale) eventingsport, maar ik rijd ook Z-dressuur en Z-springen met meerdere paarden.

Hoeveel paarden heb je op dit moment in training?
Dat wisselt wel eens, maar gemiddeld rijd ik zo'n tien paarden.

Wat vind je belangrijk tijdens de training?
Afwisseling en fitte, blije paarden! 

Waar ligt jouw focus tijdens een training?
De basis, de dressuur is heel erg belangrijk. Ook in de crosscountry moet het paard gehoorzaam en fijn aan de hulpen zijn. Je hebt dit nodig om de technische hindernissen goed te kunnen springen.

Hoe bereid jij je voor op wedstrijden?
Veel trainen en ik neem ook les. Ik ga regelmatig op wedstrijd zodat de paarden wedstrijdritme hebben en houden. Ik rijd met deze paarden niet alleen eventingwedstrijden, maar neem ze ook mee naar dressuur- en springwedstrijden. Ik zorg dat voor de wedstrijd alles goed voorbereid is, zodat ik op de dag zelf goed kan focussen op de wedstrijd.

Wat heb jij al bereikt in de paardensport?
Ik heb deelgenomen aan verschillende grote evenementen in de discipline eventing, zoals het EK pony’s, EK junioren, EK Landelijke Ruiters, Wereldruiterspelen in Aken, WK Jonge Eventingpaarden. Ook heb ik meerdere provinciale en Nederlandse titels in verschillende disciplines.

Wat wil je graag nog bereiken in de paardensport?
Op dit moment houd ik me vooral bezig met opleiden van jonge paarden. Superleuk om ze klaar te maken voor het echte werk. Het is ook dankbaar om te zien hoeveel de paarden leren en vertrouwen krijgen. Als ik nog een keer de kans krijg zou ik graag weer op internationaal hoog niveau willen rijden. Dat lijkt me echt wel weer heel gaaf. Maar door de hoge kosten daarvan is dat niet altijd haalbaar. Ik houd me nu dus liever bezig met het opleiden van paarden en ruiters."

Wil jij een eventingles volgen van Chantal? Kijk voor uitgebreide informatie en de kalender op www.knhs.nl/trainingsdagen.

Categorie: KNHS HORKA Trainingsdagen

Ander Nieuws

  • Online KNHS College Tour 2 november: ‘PPID bij paarden’
    Online KNHS College Tour 2 november: ‘PPID bij paarden’
  • Online KNHS College Tour van 28 september: ‘Hoesten bij paarden’
    Online KNHS College Tour van 28 september: ‘Hoesten bij paarden’
  • Start Instructeursopleidingen dit najaar
    Start Instructeursopleidingen dit najaar