­ Maak kennis met: Jules Jansen - KNHS

Maak kennis met: Jules Jansen

Geplaatst op 03 april 2018

Jules Jansen is een van de instructeurs tijdens de KNHS HORKA Trainingsdagen. Deelnemers aan de diverse meerdaagse trainingsarrangementen 18+ op het KNHS-centrum in Ermelo krijgen les van deze dressuurtrainer.

Waar kennen we Jules van?
"Ik heb verschillende paarden uitgebracht tot op Grand Prix-niveau, ook internationaal (voor 2014) en ben regelmatig op wedstrijden aanwezig als jury en trainer. Samen met een collega heb ik Technology in Training opgericht, een groep van tien specialisten waarmee wij clinics en workshops verzorgen. Dit draait vooral om de nieuwste technieken toe te passen tijdens de training en zo te optimaliseren.

Hoeveel paarden heb je op dit moment in training?
Op het moment heb ik twee paarden in training van onszelf en wisselend ca. 1-2 van leerlingen en klanten.

Wat vind je belangrijk tijdens de training?
Het belangrijkste is dat de ruiter als het paard gelukkig (the happy athlete) zijn en de gestelde doelen ook daadwerkelijk gehaald worden, dit kan door kritisch te bepalen in overleg met je trainer. De training mag nooit ten koste gaan van het paard en duurt meestal langer als verwacht, ook omdat je rekening moet houden met de fysieke gesteldheid van je paard.

Waar ligt jouw focus tijdens een training?
Focus ligt bij het reageren op de hulpen en onvoorwaardelijk voorwaarts zijn. Daarna de soepelheid/lenigheid van het lichaam en vervolgens de krachttraining. Voor de ruiter ligt de focus bij stille maar duidelijke  hulpen, een goede onafhankelijke zit en een goed besef van de biomechanica van het paard.

Hoe bereid jij je voor op wedstrijden?
De training is altijd de basistraining, dit is de rode draad. Als mijn paard goed aan de hulpen is en soepel in het lijf ga ik regelmatig wedstrijdonderdelen rijden, wel in variërende vormen om zo het paard te laten wachten. Ook rijd ik de week ervoor een paar maal de proef, deze leer ik uit mijn hoofd door de lijnen te tekenen. Eventueel nemen wij een jong paard van te voren vaker mee naar een andere accommodatie of wedstrijd om zo ervaring op te doen.

Wat heb jij al bereikt in de paardensport?
Ik heb verschillende paarden uitgebracht tot op Grand Prix niveau (ook internationaal) en denk ook als één van de eersten een kür op muziek gereden (😊). Verder heb ik na mijn opleiding bij het NHB in Deurne een half jaar stage gelopen bij Georg Theodorescu en later bij Jo Rutten. Trainingen gevolgd bij Jo Willems en Coby van Baalen. Van 2000 tot 2010 mijn eigen dressuurstal gehad in Vierhouten. In deze tijd nog heel veel bijgeleerd als leerling van Edward Gal en Nicole Werner.

Wat wil je graag nog bereiken in de paardensport?
Onze twee jonge paarden naar de Subtop te trainen. En Training in Technology verder uitbreiden en natuurlijk ook een aantal leerlingen en paarden naar goede resultaten te brengen."

Wil jij een les volgen van Jules Jansen? Kijk voor uitgebreide informatie en de kalender op www.knhs.nl/trainingsdagen.

Categorie: KNHS HORKA Trainingsdagen

Ander Nieuws

  • Online College Tour Springen met Willem Greve wordt verplaatst
    Online College Tour Springen met Willem Greve wordt verplaatst
  • Online KNHS College Tour Mennen Vaardigheid met Wereldkampioenen
    Online KNHS College Tour Mennen Vaardigheid met Wereldkampioenen
  • KNHS College Tour gemist? Kijk terug op Horseriding.Academy
    KNHS College Tour gemist? Kijk terug op Horseriding.Academy