­ Maak kennis met: Milou Aten - KNHS

Maak kennis met: Milou Aten

Geplaatst op 26 maart 2018

Milou Aten uit Epe is een van de instructeurs tijdens de KNHS HORKA Trainingsdagen. Deelnemers aan de trainingsdag op 6 juni en ook aan de diverse meerdaagse trainingsarrangementen op het KNHS-centrum in Ermelo krijgen les van deze ambitieuze dressuuramazone.

Waar kennen we Milou van?
Jullie kennen me van de lessen de ik al een aantal jaren verzorg voor de voorheen, KNHS Zomerinstructieweken. Ook ben ik veelal op de wedstrijden te vinden in de regio Gelderland maar ook nationaal in de Subtop.

Hoeveel dressuurpaarden heb je op dit moment in training?
Momenteel heb ik vijf paarden in training. Van jonge paarden tot en met Lichte Tour-niveau. En, een hele leuke pony!

Wat vind je belangrijk tijdens de trainingen?
Plezier vind ik het meest vooraanstaand tijdens het rijden en lesgeven! Vanuit plezier is er sneller sprake van ontspanning en dat het paard voor ons openstaat om wat uit te voeren of te leren. Uiteraard gaan bepaalde aspecten soms niet met een suikerklontje en ben ik wel duidelijk en consequent, met respect.

Waar ligt jouw focus tijdens de training?
Een over de rug gaand, recht gericht, nageeflijk paard, dat zich actief in balans over vier benen, losgelaten beweegt en zich daarin laat bewerken, dat vind ik belangrijke pijlers. 

Hoe bereid jij je voor op wedstrijden?
Bij mij begint de voorbereiding al tijdens de training. Als de basis en controle voor elkaar is kun je verder borduren op de proefgerichte oefeningen, die volgen dan eigenlijk vanzelf. De proeven van de Subtop gaan uit het hoofd en bereid ik voor door video`s te kijken van proeven. Verder zorg ik voor een goede planning en maak ik een schema. Zo vergeet ik niets en kom ik op tijd! Op de wedstrijd zelf sluit ik me vooraf vaak een beetje af, om me zo goed mogelijk op mijn eigen ding te kunnen focussen.

Wat heb je al bereikt in de paardensport?
Ik heb verschillende paarden van jong paard naar het Z2, ZZL en een naar de Lichte Tour opgeleid. Een aantal fijne combinaties begeleid naar mooie resultaten, een paar fijne sportpaarden gefokt en een al een aantal mensen blij gemaakt in de verkoop (begeleiding) van paarden.

Wat wil je graag nog bereiken?
Ik zou heel graag met een van mijn huidige wedstrijdpaarden de overstap maken naar de Grand Prix, we zijn er bijna! En ik hoop dat er daarna nog vele fijne paarden volgen op dit niveau. Ook geniet ik enorm van het lesgeven en het verzorgen van clinics, hier mogen er wat mij betreft in de toekomst nog vele van volgen!

Wil jij een les volgen van Milou Aten? Kijk voor uitgebreide informatie en de kalender op www.knhs.nl/trainingsdagen.

Categorie: KNHS HORKA Trainingsdagen

Ander Nieuws

  • Online KNHS College Tour 2 november: ‘PPID bij paarden’
    Online KNHS College Tour 2 november: ‘PPID bij paarden’
  • Online KNHS College Tour van 28 september: ‘Hoesten bij paarden’
    Online KNHS College Tour van 28 september: ‘Hoesten bij paarden’
  • Start Instructeursopleidingen dit najaar
    Start Instructeursopleidingen dit najaar