­ Manege Hillegersberg en Larense Ponycarrouselgroep winnen NK carrouselrijden - KNHS

Manege Hillegersberg en Larense Ponycarrouselgroep winnen NK carrouselrijden

Geplaatst op 02 juli 2018 in Dressuur & Para

Op zondag 1 juli vond het Nederlands Kampioenschap Carrousel 2018 plaats bij de Capelse Manege. Bij de pony's werd 's ochtends na een zinderende finale de Larense Ponycarrouselgroep (Laren) kampioen. In de middag werd het spannend bij de kampioensstrijd voor de paarden. Het Hillegersberg A-team (Rotterdam) werd voor de 11e keer kampioen met een prachtige manoeuvre.

In de ochtend streden de 10 beste pony-groepen tegen elkaar. Het enthousiasme van de Larense ruiters is hartverwarmend en resulteert in een bijzondere manoeuvre. Sietske Verschoor, commandante van de Larense Ponycarrouselgroep: “We proberen iedere wedstrijd het beste uit onszelf te halen en dat is blijkbaar nu gelukt. We zijn hartstikke trots op onze eerste plek al is het nog onwerkelijk, leuk en bizar tegelijkertijd. De carrouselsport is fascinerend, iedereen wordt erdoor geraakt. Je doet het met een manegepony en wordt dan zo maar Nederlands Kampioen. Ik ben de VCN dan ook dankbaar voor de kansen en organisatie van de wedstrijden.” Stella Zumpolle, eigenaresse van de Larense Manege: “Ik ben super trots op Sietske, de groep en de pony’s, het was een fantastische verrassing.”

Paarden
In de middag ging de strijd voort bij de paarden. De verschillen waren nog nooit zo klein tussen de tien deelnemende teams. Commandante Antoinette Diks van Manege Hilegersberg A-team: “We zijn trots en blij dat het ons weer is gelukt om kampioen te worden. De opleiding naar de top 10 begint bij onze manege al bij het instap-carrousel team. Vanuit deze kweekvijver mogen ruiters doorstromen naar een hoger team en uiteindelijk zo door naar het A-team. Het carrouselrijden is verweven in onze ruiteropleidingen die wij aanbieden aan al onze ruiters. Daarin zijn ook de opleidingen van de KNHS verweven. Daarnaast vinden we het belangrijk om als manege naar buiten te komen. De commandantes en ruiters van alle teams zitten bij elkaar om van elkaar te leren en onze kennis te delen.”

Juryleden
Joop de Jong, was juryvoorzitter bij de pony 's ochtends: “Mooie pony’s, prachtige sport en een teamspirit waarbij duidelijk het plezier voorop staat. Carrouselrijden is een geweldige manege teamsport. En er wordt wat gepresteerd: de vrije kür, muziekkeuze alles wat er gepresenteerd wordt, is indrukwekkend. Onze sport is enorm gegroeid in kwaliteit en kwantiteit en is nog steeds groeiende!” Karin van der Sluis, was 's middags juryvoorzitter bij de paarden: “De moeilijkheidsgraad van de manoeuvre van het Hillegersberg A-team gaf de doorslag, het uitrijden van de figuren en de correcte wendingen maken het verschil. Carrouselrijden is de ultieme teamsport waarbij ruiter en paard samenkomen, combinaties vormen en paardenwelzijn voorop staat. ”

Floris Brink, voorzitter van de Verenigde Carrousel Clubs in Nederland (VCN): “Carrouselrijden is topsport! Een jaar lang wekelijks trainen, veel creatief werk verzetten voor aankleding en verzorging van paarden en ruiters, het zelf verzinnen van figuren en passende muziek, zorgt niet alleen voor enorme teamgeest bij de ruiters, maar ook bij de vele helpende handen binnen een manege. Dit is echt uniek in paardenland. Het starten op de officiële wedstrijden van de VCN is van grote toegevoegde waarde voor deze KNHS-leden en ruitersportcentra aangesloten bij de FNRS.

Meer informatie is te vinden op www.vcncarrousel.nl

Bericht en Foto Larense Ponycarrousel VCN

Ander Nieuws

  • Sanne Voets wint KNHS Para Dressuur Trophy op Jumping Amsterdam
    Sanne Voets wint KNHS Para Dressuur Trophy op Jumping Amsterdam
  • Dinja van Liere en Hermès N.O.P. winnen Grand Prix bij Jumping Amsterdam
    Dinja van Liere en Hermès N.O.P. winnen Grand Prix bij Jumping Amsterdam
  • Beleef de spectaculaire jeugdmiddag tijdens de KWPN Stallion Show
    Beleef de spectaculaire jeugdmiddag tijdens de KWPN Stallion Show