­ Maud Hanse sterke winnares in Hartog Lucerne Trophy - KNHS

Maud Hanse sterke winnares in Hartog Lucerne Trophy

Geplaatst op 14 mei 2018 in Springen

De KNHS Hartog Lucerne Trophy in Oud Karspel kende in Maud Hanse een sterke winnares. Ze was de beste op stijl met haar pony Country’s Boy en reed in het parcours op tijd naar de tweede plaats. Tom van Schipstal was op tijd niet te kloppen en eindigde achter Maud als tweede.

Marcel Beukers jureerde de wedstrijd in Oud Karspel. Hij beloonde de wijze van rijden van Maud Hanse en Country’s Boy met 83 punten. “Maud reed een hele mooie, vloeiende ronde in een tempo”, licht Marcel zijn waardering toe. “Ze had haar pony heel licht in de hand, haar pony was heel ontspannen en sprong heel fijn. Daarbij zat Maud heel netjes op haar pony en reed ze overal hetzelfde.”
Kelly Jonker en Vito eindigden totaal als derde en voor de wijze van rijden ontvingen ze 80,5 punten. “Kelly heeft een pony die op zijn eigen manier springt, maar ze reed aanvallend en liet haar pony goed galopperen. Ze bleef hem goed ondersteunen en begeleiden. Omdat het een wedstrijd op stijl zie ja dat veel ruiters en amazones te veel terug gaan rijden en vaak een galopsprong te veel maken. Dan kwamen ze in de driesprong in de problemen.”

Tom van Schipstal, op stijl derde en vijfde met zijn pony’s, was in het parcours op tijd met zijn pony Tom Boy 8 bijna twee seconden sneller dan Maud Hanse. In de einduitslag vinden we Tom op de plaatsen 2 en 4. “Tom reed heel sterk. Hij weet heel goed wat hij moet doen en reed zijn parcoursen in een goed ritme. Hij mocht misschien nog iets mooier op zijn pony zitten en deze nog wat ronder er dor heen rijden”, licht Marcel Beukers toe.

De komende competitiewedstrijden van de KNHS Hartog Lucerne Tropy zijn op 19 mei in Bergen op Zoom en op 2 juni in Wezep. De finale is 16 juni in Geesteren.

Uitslag KNHS Hartog Lucerne Trophy Oud Karspel
1. Maud Hanse, Country’s Boy, Flevoruiters, PC.
2. Tom van Schipstal, Tom Boy 8, Jong Talent (PSV De Verzameling), PC.
3. Kelly Jonker, Vito, Harenkarspel, PC.
4. Tom van Schipstal, Laslo, Jong Talent (PSV De Verzameling), PC.
5. Nick Nanning, Oakytwo, Heideruiters, PC. De

Klik hier voor meer informatie over de KNHS Hartog Lucerne Trophy

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF