­ Mei Grand-Prix nei Grand-Prix 2.0 - KNHS

Mei Grand-Prix nei Grand-Prix 2.0

Geplaatst op 25 mei 2018 in Dressuur & Para

Het succesvolle project ‘Mei Grand-Prix nei Grand-Prix’ (MGPNGP) krijgt een vervolg. In de afgelopen vier jaar begeleidde coach Alex van Silfhout de deelnemende combinaties richting de Grand Prix. De komende jaren zullen ook Rien van der Schaft en Sjak Laarakkers zich aansluiten bij het team. MGPNGP is een samenwerking tussen KWPN Regio Fryslan en KNHS Regio Fryslan om de sport in de regio naar een hoger niveau te tillen. Ook worden er in MGPNGP 2.0 mogelijkheden gecreëerd voor jeugdruiters en jonge paarden. De focus van het project blijft wel op de ontwikkeling richting de Grand Prix.

Fryslân is van oudsher een provincie waar heel goede sportpaarden worden gefokt. Toch zijn er relatief weinig Grand Prix-ruiters actief in deze regio. Talentvolle ruiters en amazones moeten daarom vaak ver reizen om instructie te krijgen van een Grand Prix-instructeur. Met het project MGPNGP 2.0 wil het bestuur bereiken dat fokkers uit Friesland hun paarden gaan onderbrengen bij getalenteerde ruiters en of amazones uit de provincie. De eerste versie van MGPNGP heeft alle deelnemers richting de Zware Tour gebracht. 

Het project MGPNGP heeft november 2015 de landelijke prijs gewonnen voor het meest innovatieve project voor samenbrengen van sport (KNHS) en fokkerij (KWPN). Hierdoor is MGPNGP hét voorbeeld geworden voor andere regio’s om dit samenbrengen tussen fokkerij en sport op een vergelijkbare manier op te pakken.

Bron: www.meigrandprixneigrandprix.nl

Beeld: Arnd.nl

Categorie: Regio Friesland, instructeurs, dressuur

Ander Nieuws

  • Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
    Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
  • Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
    Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
  • Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
    Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen