­ Michel Hendrix tweede in Grote Prijs De Peelbergen - KNHS

Michel Hendrix tweede in Grote Prijs De Peelbergen

Geplaatst op 28 oktober 2018 in Springen

Slechts zeventienhonderdste van een seconde maakte het verschil uit tussen Michel Hendrix en Rodrigo Almeida. Daarmee bleef de winst alsnog in Limburg de Portugese winnaar is werkzaam bij Stal Joppen in Maasbree. “Je wilt altijd goed presteren, maar in een Grote Prijs ben ik er extra op gebrand om te winnen. Jammer dat het er net niet zin zat, maar van te voren had ik voor een tweede plaats ook getekend”, aldus Hendrix.

In de 1.45m proef bouwde Henk Linders en zijn team een parcours waarin 15 combinaties het hout in de basisomloop boven hielden. Daarin was Almeida de eerste starter, en dus ook de eerste in de barrage, die de tijd direct scherp zette. Met GC Chopin’s Bushi (v. Contendro II) klokte de Portugees kampioen 36.18 seconden.

Dat het sneller kon bewees de succesvolle Duitse ruiter Tobias Meyer. Hij reed met Corny 8 (v. Cornet Obolensky) vijfhonderdste sneller, maar hoorde een balk zand raken op de een na laatste hindernis. Michel Hendrix maakte het als laatste starter nog spannend. Met de KWPN-goedgekeurde Entertainer wist de Limburger alle bochten uitgekiend te draaien en met een eerste afstand te springen. In de laatste lijn werd er goed gas gegeven. “Ik heb Entertainer nog niet zo heel vaak echt op snelheid gereden in een barrage, maar hij heeft zich het laatste jaar geweldig ontwikkeld”.

Hendrix vertelt verder: “Hij heeft veel nul rondes gelopen en laten zien dat hij tot op 1.50m niveau goed in het werkt gegroeid is. Dat het vandaag een thuisconcours betreft, waar weer veel publiek was voor de Grote Prijs is extra mooi. Als een rubriek veel toeschouwers trekt, brengt dat voor de ruiters extra sfeer en spanning met zich mee. En het wordt ten zeerste gewaardeerd dat de mensen toch steeds weer de moeite nemen om te komen kijken”.

Michel Hendrix was met Entertainer de enige Nederlander van betekenis in de slot proef, de rest van de top vijf bestond uit: Duitser Jan Wernke met Queen Mary 10 (v. Contendro I) op plaats drie in 37.03 seconden. Gevolgd door Stal Tops-ruiter Roberto Previtali met Airline R (v. Avec Coeur) die onder de Italiaanse vlag 37.73 scoorde. Met Ustinov-telg Dustin klasseerde de Zweed Fredrik Spetz zich als vijfde in 38.47.

Kijk hier voor alle uitslagen 

Bron bericht en foto: De Peelbergen / Eva van den Adel

Ander Nieuws

  • WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P
    WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P
  • Children derde in FEI Jumping Nations Cup Youth Final
    Children derde in FEI Jumping Nations Cup Youth Final
  • Britt Schaper tweede in GP Children bij FEI Jumping Nations Cup Youth Final
    Britt Schaper tweede in GP Children bij FEI Jumping Nations Cup Youth Final