­ Ministerie van VWS maakt kennis met het KNHS Young Leaders Program - KNHS

Ministerie van VWS maakt kennis met het KNHS Young Leaders Program

Geplaatst op 27 februari 2018

Op 14 februari stond er op Stal ’t Kabel in Nieuw-Vennep een interessant programma klaar voor een aantal afgevaardigden van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), die graag meer wilden weten over het KNHS Young Leaders Program. Eerder dit jaar, op 29 januari volgden enkele KNHS Young Leaders Basiscoaches een leerzame workshop coachingsvaardigheden op het KNHS-centrum in Ermelo.

Op Stal ’t Kabel, in Nieuw-Vennep wordt het programma sinds enkele maanden wordt aangeboden. Hier hebben verschillende partijen hun kennis en ervaringen gedeeld om het Ministerie van VWS kennis te laten maken met de positieve impact van het YLP programma. Zo is eerst de achterliggende gedachte en de opbouw van het programma toegelicht. Waarop aansluitend ervaringen zijn uitgewisseld. Uiteraard is het heel interessant om over het programma te spreken, maar kennis maken doe je door iets te ervaren. De KNHS Young Leaders van Stal ’t Kabel wisten hier wel raad mee. Niveau 1 en 2 (leeftijd tussen de 7 en 13 jaar) hebben alle aanwezigen een rondleiding gegeven en een ponypoetscursus. Iedereen was dol enthousiast! De kers op de taart was zeker het nabespreken met de enthousiaste ouders en kinderen, waarbij de positieve ontwikkeling die kinderen doormaken dankzij dit programma op dat moment nog eens extra werd aangetipt.

 

Met dank aan de organisatie: manegehouder, coach, Young Leaders en ouders Stal ’t Kabel, Nieuw-Vennep.
Bedankt voor jullie aanwezigheid: maneg
ehouder en coach RSC Seurenheide, Well (Limburg) en afgevaardigden van het Ministerie van VWS.

 

Workshop coachingsvaardigheden 29 januari 2018

Eind januari hebben enkele KNHS Young Leader Basiscoaches een zeer leerzame dag bijgewoond op het KNHS-centrum in Ermelo. Om te zorgen dat de basiscoaches de KNHS Young Leaders bij hun op de manege en/of vereniging zo goed mogelijk kunnen begeleiden worden er periodiek workshops/bijscholingen georganiseerd. Deze workshop stond geheel in het teken van “coachingsvaardigheden”. O.a. is er aandacht besteedt aan trainen vs. coachen, de werking van het brein, de psychologie achter gedrag en de werking van zintuigen. De workshop werd gegeven door Eliane Reehuis van Drijfveerkracht, een zeer ervaren trainer/coach met een specialisme voor de werking van het brein. Het KNHS Young Leaders Team en de aanwezige KNHS YLP Basiscoach kijken terug op een zeer geslaagde eerste bijscholing.

KNHS Young Leader Program Basiscoach: “Het is absoluut een mooie en waardevolle aanvulling”

 

Meer informatie
Bent je enthousiast geworden over Young Leaders Program? Of wil je als manege of vereniging ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jeugd? Start dan met het KNHS Young Leaders Program. Het Young Leaders Program is voor KNHS/FNRS-leden en wordt daarom alleen aangeboden op KNHS-verenigingen en FNRS-ruitersportcentra.

Wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen? Neem dan contact op via youngleadersprogram@knhs.nl.

Ander Nieuws

  • Corona-update: Lichte verruiming maatregelen, buitensporten in groepen van vier toegestaan voor volwassenen vanaf 27 jaar
    Corona-update: Lichte verruiming maatregelen, buitensporten in groepen van vier toegestaan voor volwassenen vanaf 27 jaar
  • Coronavirus en paardensport
    Coronavirus en paardensport
  • Online PaardenPodium Samenwerken met vertrouwen *Video*
    Online PaardenPodium Samenwerken met vertrouwen *Video*