­ Nederlands Eventing team zevende op EK pony’s *Update - KNHS

Nederlands Eventing team zevende op EK pony’s *Update

Geplaatst op 12 augustus 2018 in Eventing

Op het Europees kampioenschap voor ponyruiters in het Britse Bishop Burton heeft het Eventingteam geen gooi kunnen doen naar het eremetaal. Na dressuur stond de equipe van bondscoach Mans Buurman op de zevende plaats, maar op slechts 10 strafpunten van de bronzen positie.

Vierde en zesde plaats in finales dressuur en springen

Met de zeer pittige cross country in het vooruitzicht was er nog van alles mogelijk. Eerste teamamazone voor Nederland, Michelle Swinkels (Moergestel) met de nog maar 8-jarige schimmel merrie Snow, kwam ongelukkig ten val op hindernis 13-b. Elise Otto (Schoonhoven) reed met de ervaren Orchids Megan (v. Kantjes Carlando) als tweede voor Nederland een goede cross en maakten geen hindernisfouten. Kristy Snepvangers (Bergen Op Zoom) met Robin Hood (v. Oosterbroek Francois) was lange tijd ook op weg naar een foutloze croos, maar moest aan het eind van de rit 20 strafpunten incasseren op hindernis 21-a.

Om nog enigszins kans te maken op een goede klassering had Nederland nog een foutloze ronde nodig. Britt van Rijsewijk (Oisterwijk) met Orgids Tigersun (v. Kantjes Carlando) reden zeer sterk en waren op weg naar foutloze cross country binnen de optimale tijd. Maar bij eveneens hindernis 21-a vonden zij hun Waterloo. Bij deze combinatie weken ze te ver uit naar links en sprongen daardoor het alternatief van het A-element van de verkeerde kant, hetgeen diskwalificatie betekende.

“Tijdens de voorbereiding hebben ze allemaal bewezen dit niveau aan te kunnen en hebben ze zich zeer goed geweerd in de cross, maar het zat nu gewoon niet even mee”, aldus bondscoach Mans Buurman.

Elise Otto en Mans Buurman door Eventing Photo

In de landwedstrijd ging het goud naar gastland Groot Brittannië, het zilver ging naar Ierland en brons was voor Frankrijk. In het individuele klassement ging het goud en brons naar de Britten en het zilver was er voor Ierland. Elise Otto was de beste Nederlandse met plaats 20.

Uitslag landenwedstrijd
1. Groot Brittannië 101.00
2. Ierland 107,50
3. Frankrijk 108,50

Individueel klassement
1. Saffron Osborne (GBR) 28,00
2. Sophie Foyle (IRL) 32,10
3. Daisy Proctor (GBR) 32,10
20. Elise Otto (NED) 45,90
31. Kristy Snepvangers (NED) 74,60

Klik hier voor de volledige uitslag

Thessa Gilbers vierde in de Kür op Muziek


Net als in de individuele proef op zaterdag eindigde Thessa Gilbers met Baumann’s Despino op de vierde plaats in de Kür op Muziek met een mooie score van 76.500%. Micky Schelstraete en Elin’s Noncisdador kregen van de juryleden een totaal van 74.625% en sloten het EK af met de zesde plaats. Dat was precies een plaats hoger dan Kiki Romney en haar pony Reedborder Amazing. Hun finaleproef van het EK in Bishop Burton werd beoordeeld met 74.100.

Klik hier voor de volledige uitslag


Zesde plaats Pam Nieuwenhuis


Pam Nieuwenhuis eindigde het Europees Kampioenschap springen op een gedeelde en fraaie zesde plaats met Zeppe van de IJsseldijk. Over vijf kampioenschapsparcoursen maakten ze slechts drie springfouten. In de finale op zondag kregen ze in de eerste manche een springfout en in de zware tweede bleven ze mooi foutloos. Ze stegen van de elfde naar de zesde plaats in het klassement.
Liv Huijbregts en Enzovoort Dew-Drop sloten het EK af op de twintigste plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto's: Kristy Snepvangers, Thessa Gilbers en Pam Nieuwenhuis door Eventing Photo

Ander Nieuws

  • Nations Cup seizoen in volle gang voor ruiters TeamNL
    Nations Cup seizoen in volle gang voor ruiters TeamNL
  • Julius Peters benoemd tot FEI Veterinair Gedelegeerde OS Parijs
    Julius Peters benoemd tot FEI Veterinair Gedelegeerde OS Parijs
  • Eventingamazone Merel Blom wint in Strzegom
    Eventingamazone Merel Blom wint in Strzegom