­ Nederlandse afvaardiging CHIO Aken bekend - KNHS

Nederlandse afvaardiging CHIO Aken bekend

Geplaatst op 26 juni 2018 in Dressuur & Para , Springen , Eventing , Mennen & para , Voltige

De Nederlandse afvaardiging naar het prestigieuze CHIO Aken, dat van 13 tot en met 22 juli gehouden wordt, is bekend. Nederland is vertegenwoordigd in het springen, dressuur, mennen en voltige, er komen dit jaar geen eventing combinaties aan de start.

Ieder jaar wordt er door veel paardensportlief hebbers weer uitgekeken naar het Duitse topconcours in Aken. Het CHIO Aken staat voor een week lang top paardensport voor een regelmatig uitverkocht stadion. Diverse hippische toplanden gebruiken het concours als belangrijke opmaat richting de wereldruiterspelen die in September in het Amerikaanse Tryon verreden worden. Ook voor Nederland komen er diverse toppers aan de start die hoog op het lijstje van de bondscoaches staan.

Springen
Voor de springruiters gaat het CHIO Aken dinsdag 17 juli van start. Op donderdagavond staat de gerenommeerde Nations Cup op het programma. De Grote Prijs is het hoofdnummer op zondag 22 juli. Onderstaande ruiters zijn door bondscoach Rob Ehrens aangewezen, zij zullen diverse paarden aan de start brengen. Welke vier combinaties uiteindelijk in de landenwedstrijd van start gaan, wordt later bekend.

- Leopold van Asten (Duizel)
- Marc Houtzager (Rouveen)
- Johnny Pals (As, Bel.)
- Frank Schuttert (Ommen)
- Maikel van der Vleuten (Someren)

Dressuur
De dressuurrubrieken in Aken worden verreden in het prachtige dressuurstadion. Vorig jaar was Nederland oppermachtig in de U25 rubrieken. KNHS Talent van het Jaar Anne Meulendijks won toen al haar rubrieken, dit jaar is Anne lid van het seniorenteam. Zij krijgt gezelschap van sterke combinaties die ook nog aanspraak maken op uitzending naar het WK in Tryon. Bondscoach Rien van der Schaft heeft met de ruiters afgesproken dat alle combinaties die in de race zijn voor deelname aan het WK in Tryon, verschijnen op het NK dressuur in Ermelo dat van 26 tot en met 29 juli verreden wordt. Voor de dressuurruiters staat donderdag 18 juli de Grand Prix, het eerste onderdeel van de landenwedstrijd, op het programma. Zaterdag volgt in de Grand Prix Special de ontknoping. Zondagochtend wordt de kür verreden. De kür voor de U25 staat zaterdag op het programma. Voor Nederland gaan naar Aken:

CDIO5*
- Anne Meulendijks (Heeze) – MDH Avanti N.O.P.
- Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – Zanardi
- Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Apache
- Madeleine Witte (Schijndel) – Cennin

CDI4*
- Denise Nekeman (Hasselt) - Boston STH
- Madeleine Witte (Schijndel) - Charmeur 

 CDIOU25
- Jill Huybregts (Drunen) – Zamacho Z
- Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke- Walcheren) – TC Athene
- Maxime van der Vlist (Baarle-Nassau) – Bailey

Mennen
De Nederlandse menners doen het altijd zeer goed in Aken en zijn nu in de teamstrijd ook weer titelverdediger. Rising Star van de internationale menwereld bij de paarden vierspannen Bram Chardon, maakt zijn Aken debuut. Al jaren is hij een belangrijke factor binnen het team van zijn vader IJsbrand, maar dit jaar zit hij zelf aan de leidsels. De wedstrijd voor de menners is van woensdag 18 tot en met zondag 22 juli, de spectaculaire marathon staat zaterdag 21 juli op het programma. De Nederlandse deelnemers zijn:

- Bram Chardon (Den Hoorn)
- IJsbrand Chardon (Den Hoorn)
- Koos de Ronde (Zwartewaal)

Voltige
De voltigeurs trappen altijd af in Aken. Zij zijn te bewonderen in het weekend van 13 – 15 juli. Dit jaar komen alleen twee individuele uitkomende dames aan de start voor Nederland. 

- Claire de Ridder (Leidschendam)

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op: www.chioaachen.de

Kijk in de KNHS Mediaguide voor meer informatie over alle Nederlandse deelnemers.

Foto Hoofdstadion CHIO Aken door HippoFoto

 

 

Ander Nieuws

  • Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
    Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
  • Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
    Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023