­ Nederlandse successen bij Achterhoeks Hippisch Festijn - KNHS

Nederlandse successen bij Achterhoeks Hippisch Festijn

Geplaatst op 30 september 2018 in Eventing

Tijdens de internationale eventingwedstrijd Achterhoeks Hippisch Festijn stonden naast internationale rubrieken ook twee KNHS-Titels op het spel. In de internationale strijd waren er Nederlandse overwinningen voor Tim Lips in de CIC2* en voor Maartje van Riel in de CIC1*. Nina de Haas won het KNHS-kampioenschap CIC2* en Fitzgerald onder Justus Valk het kampioenschap voor zesjarige paarden.

Het Achterhoeks Hippisch Festijn wordt verreden op en rond de terreinen van De Radstake van de Familie Venderbosch. Al jaren slaagt de organisatie er in om een geweldig en gastvrij evenement neer te zetten waar internationale topruiters graag komen. Ook dit jaar waren de startlijsten weer goed gevuld.

Nederlandse overwinning
In de internationale CIC1* wedstrijd ging de zege naar Maartje van Riel. De amazone die tijdens het evenement haar 18e verjaardag vierde, reed met haar Eppo een constante wedstrijd. In de CIC2* ging de zege naar Tim Lips die Varsseveld gebruikte als een goede laatste voorbereiding op de Military van Boekelo die van 10 tot en met 14 oktober verreden wordt. Lips won de wedstrijd met zijn topper Bayro en werd derde met Eclips. Lips bedankt na afloop de organisatie. “De familie Venderbosch zorgt er ieder jaar weer voor dat wij ons enorm welkom voelen. Het is hier een prachtige wedstrijd, waar ik graag kom.”  
In de CCI1*, CCI2* en internationale pony wedstrijd, reden verschillende Nederlandse combinaties wel goed mee, maar wisten zij geen overwinningen te halen.

Alle internationale rubrieken telde ook mee voor de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup.

KNHS Kampioenschappen
Binnen de internationale wedstrijden werden ook twee KNHS Kampioenschappen verreden. De strijd om de KNHS titel in de CIC2* klasse is daarbij niet open voor ruiters of paarden die op hoger niveau actief zijn. In de CIC2* werd Nina de Haas met Cocu de nieuwe kampioene, een emotionele zege voor de jonge amazone die het paard rijdt dat eigendom was van de eerder dit jaar plotseling overleden jeugd bondscoach Jan van Beek. Gerdine Frens won met Wishfull Thinking het zilver, Marit Louwerse met Zelma brons.

In het KNHS Kampioenschap voor zesjarige paarden ging de zege naar Justus Valk met de Ier Fitzgerald. KNHS Talententeamlid Sanne de Jong won met Hatary MBF zilver, Othello Z bracht  Nick Ros het brons.

Alle uitslagen zijn hier te vinden

Foto Tim Lips en Bayro door Eventingphoto


 

Ander Nieuws

  • Jan Van Beek Memorial 2022 voor Beau Posthumus en Sophie Weening
    Jan Van Beek Memorial 2022 voor Beau Posthumus en Sophie Weening
  • Maxime Karman wint goud op NK Eventing Junioren
    Maxime Karman wint goud op NK Eventing Junioren
  • Afvaardiging WK jonge eventingpaarden bekend
    Afvaardiging WK jonge eventingpaarden bekend