­ Net geen winst voor Lennard de Boer - KNHS

Net geen winst voor Lennard de Boer

Geplaatst op 03 december 2018 in Springen

In de afsluitende grote prijs van de vijfde editie van Jumping de Acherhoek in Vragender greep Lennard de Boer net naast de overwinning. Met de snelle Dento werd hij knap tweede achter de Duitse Kendra Clarissa Brinkop.

Er stond een pittig parcours in de 1.45m Rabobank Grote Prijs van de Provincie Gelderland, maar toch plaatsten zich maar liefst twintig combinaties voor de barrage. “Ik heb het deelnemersveld misschien toch wat onderschat en ik had toch best een moeilijke proef neergezet”, vertelt de gerenommeerde parcoursbouwer Louis Konickx.

Voor het publiek maakte het niet uit, want de toeschouwers bleven tot en met de prijsuitreiking op de stoel gekluisterd. De Nederlanders waren in vorm. Lennard de Boer was razendsnel met de succesvolle Dento (v. Zento). Bart Bles werd net daarachter derde op Comino (v. Cassini II) en Kevin Olsmeijer op Dalvaro (v. Calvaro) en Sander Geerink op Donner Ik (v. Deauville van T&L) werden vierde en vijfde. Wat niemand voor mogelijk hield, was dat de tijd van De Boer met maar liefst 2,28 seconden verbroken werd door Kendra Claricia Brinkop op de merrie waarmee ze vrijdagavond ook al de 1.45m rankingproef won, Caramia (v. Chacco Blue).

Op de slotdag was er in het 1.35m jachtspringen op zondagochtend ook winst voor Remco Been op Eurocool’s Apple (v. Canturano). KNHS Talententeam lid Sanne Thijssen wist zaterdagavond met Celine M Z ook een belangrijke rubriek te winnen. Jumping de Achterhoek ging beloftevol van start en werd succesvol afgesloten met veel lof van ruiters en bezoekers over de sport en ambiance. Jumping de Achterhoek wordt in 2019 georganiseerd van 20 tot en met 24 november (jeugd) en 27 november tot en met 1 december (CSI1* en CSI2*).

Kijk hier voor alle uitslagen

Bron: Jumping de Achterhoek

Foto DigiShots

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF