­ ‘Next Generation’ aan zet op Dutch Youngster Festival - KNHS

‘Next Generation’ aan zet op Dutch Youngster Festival

Geplaatst op 28 mei 2018 in Springen

Het Dutch Youngster Festival in Wierden staat voor de deur. Dit jeugdconcours voor springruiters biedt ruimte aan diverse landenwedstrijden en andere mooie rubrieken. Het DYF wordt van 30 mei toe en met 2 juni verreden.

“Het is één van de laatste wedstrijden voor het EK. Dan worden de ruiters met hun paarden en pony’s nog één keer aan de tand gevoeld”, vertelt wedstrijdleider en parcoursbouwer Marinus Vos uit Wierden.

Marinus Vos verwacht weer schitterende paardensport, net als vorig jaar. “Het niveau was gigantisch hoog. Niet meer te vergelijken met tien jaar terug. Toen bouwde ik de parcoursen wel 10 tot 15 centimeter lager. De sport heeft zich goed ontwikkeld en de kinderen van topruiters pik je er zo tussenuit. Die waren het meest succesvol vorig jaar. Dutch Youngster Festival is het concours voor de ‘Next Generation’.”

Nieuw is dat het Dutch Youngster Festival dit jaar is opgenomen in de nieuwe Youth FEI Nations Cup reeks, waarvan de finale aan het einde van dit jaar in Opglabbeek verreden wordt. De landenwedstrijden worden gehouden op donderdag 31 mei (junioren en Young Riders) en vrijdag 1 juni (pony’s en Children). Ook de Grote Prijzen zijn populair om naar te kijken.

Voor meer informatie: www.dutchyoungsterfestival.com

Op de foto de Nederlandse Young Riders die vorig jaar onder leiding van bondscoach Luc Steeghs de landenwedstrijd wonnen.  Foto door FotoTrailer

Ander Nieuws

  • Rowen van de Mheen doet goede zaken in Grote Prijs
    Rowen van de Mheen doet goede zaken in Grote Prijs
  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 september 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 september 2020
  • Leren paardrijden: Vaktermen springen
    Leren paardrijden: Vaktermen springen