­ Niels Kersten beste Nederlander GP De Peelbergen - KNHS

Niels Kersten beste Nederlander GP De Peelbergen

Geplaatst op 01 april 2018 in Springen

“Best wel een coole line-up voor een twee sterren Grote Prijs”, lacht Bertram Allen na afloop van zijn winnende rit in de 1.45m GP op Equestrian Centre de Peelbergen. De Ier was met Gk Casper Duits routinier Marcus Ehning en Italiaans topruiter Lorenzo de Luca de baas. Niels Kersten zette het beste Nederlandse resultaat neer. Met Can Win (v. Canabis Z) eindigde hij op de zesde plaats.

Met zes ruiters uit de top 20 van de wereldranglijst aanwezig op de Spring Tour van CSI de Peelbergen, keek het toegestroomde publiek voor de Grote Prijs reikhalzend uit naar de ontknoping. Met uitzondering van Maikel van der Vleuten maakten alle ranking toppers hun opwachting in de basisproef. Alberto Zorzi en Scott Brash wisten geen barrageticket te bemachtigen, respectievelijk door een tijdfout en twee ongebruikelijke balken aan de benen van Hello Mr. President.

13 combinaties van de 58 kwamen retour in de afsluiting van de LR-proef, gebouwd door Henk Linders en zijn team. De goedlachse De Luca zadelde voor de gelegenheid de Flipper (v. Flipper d’Elle). De Stephex Stables-ruiter klokte na een gedurfde rit 42.36 seconden. Ehning deed er op zijn beurt met de vermogende Calanda (v. Calido I) een schepje bovenop (40.48). “Ik had Marcus net kunnen zien rijden. Hij was bijna twee seconden vlugger als Lorenzo. Dus ik wist wat me te doen stond”, kijkt winnaar Allen terug op de barrage waarin hij uiteindelijk finishte in 39.80. “Casper is wel zo ongelofelijk voorzichtig en alles pakte uit in mijn voordeel. Dat we met zijn drieën vandaag op het podium staan vind ik voor iedereen die het concours mogelijk heeft gemaakt mooi. Want ruiters zoals wij aantrekken is een ding, maar dat we terug blijven komen dat is enkel op verdienste. Wat mij betreft is deze winst de perfecte afsluiting van een topweekend”.

Van wereldsterren tot lokale toppers, alle deelnemers waren te spreken over de graspiste. “De bodem was extreem goed. Iedereen had het erover”, begint de Limburgse Niels Kersten. “Er is de afgelopen dagen best wat regen gevallen, maar deze piste had zelfs goed gebleven als het met bakken naar beneden was gekomen. Voor mij was dit ook een topweekend. Om in dit rijtje als nummer zes erbij te staan, dat is echt mooi. Mijn paard was in super vorm, maar omdat ik volgende week een drie sterren concours heb, wilde ik hem niet overspringen vandaag. In dit gezelschap is deze uitslag er eentje waardoor ik misschien wel mijn beste CSI2* ooit heb beleefd. Ik heb me met Can Win in beide GP-kwalificaties geplaatst en ook in de YH-tour kon ik twee keer in de top zes aansluiten”.

De top vijf in de Grote Prijs werd vervolledigd door twee Zweedse amazones. Evelina Tovek reed met Mill’s Sheridan (v. Empire) naar plaats vier in 44.35. De in Nederland woonachtige Malin Parmler werd met Hopefull (v. Mr. Blue in 44.61 seconden vijfde.

Voor alle uitslagen kijkt u op: http://online.equipe.com/nl/competitions/23431

Bron bericht en foto Equestrian Centre de Peelbergen / Eva van den Adel

 

 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF