­ Nieuwe 5-daagse cursus ‘Mentale training’ met Sanne Beijerman begint in maart 2018 - KNHS

Nieuwe 5-daagse cursus ‘Mentale training’ met Sanne Beijerman begint in maart 2018

Geplaatst op 08 januari 2018

Ben je snel afgeleid of juist té geconcentreerd? Het je last van spanningen voor of tijdens de wedstrijd? Reageert je paard thuis heel anders dan op het wedstrijdterrein? Wil je het beste uit jezelf en uit je paard halen? Dan is mentale training wat voor jou! In maart begint weer een nieuwe cursus. Die wordt gegeven door sportpsychologe Sanne Beijerman op het KNHS-centrum in Ermelo.

Mentale training gaat over hoe je mentale vaardigheden kunt ontwikkelen en toepassen om een goede prestatie neer te zetten. Het doel van de cursus is om het spanningsniveau van jezelf en je paard te herkennen en dat te optimaliseren. Je leert om negatieve gedachten onder controle te houden, welke ontspanningstechnieken er zijn, hoe je realistische doelen stelt en je krijgt tips om je concentratie te bewaren. Ook het visualiseren van en de juiste voorbereiding op een wedstrijd wordt uitvoerig behandeld.

Programma

De cursus bestaat uit vijf lesavonden. De vierde avond is een praktijkavond. Gedurende de training word je begeleid met tips en adviezen door Sanne. Hierdoor wordt duidelijk aan welke onderdelen je kunt werken om tot nog betere resultaten te komen. De cursus is op de volgende avonden:

 • Dinsdagavond 6 maart
 • Dinsdagavond 13 maart
 • Dinsdagavond 27 maart
 • Dinsdagavond 10 april (praktijk)
 • Dinsdagavond 17 april 2018.

Iedere avond begint in 19.30 uur en duurt tot ca. 22.00 uur. Deelname kost €395 per persoon, inclusief BTW en consumpties. Deelnemers die minimaal 4 avonden aanwezig zijn geweest ontvangen een getuigschrift als bewijs van deelname. Aanmelden kan via de Opleidingen & Evenementenkalender op MijnKNHS.nl.

Schrijf je direct in voor deze cursus

Over Sanne Beijerman

Sanne Beijerman is sportpsychologe, instructrice en Grand-prix dressuuramazone. Als sportpsychologe is Sanne aangesloten bij de VSPN en geaccrediteerd om sporters mentaal te begeleiden tot Olympisch niveau. Zij is als docente werkzaam bij de Vrije Universiteit van Amsterdam voor de Postdoctorale Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog.

Vragen

Neem voor vragen contact opnemen met de KNHS afdeling Opleidingen via opleidingen@knhs.nl, via 0577 – 40 83 30 of een Whats App naar 06-22645441

Categorie: mentale training, presteren, cursus

Ander Nieuws

 • KNHS lanceert paardrijden.nl
  KNHS lanceert paardrijden.nl
 • KNHS Cursus Mentale Training gaat online door *Filmpje*
  KNHS Cursus Mentale Training gaat online door *Filmpje*
 • KNHS Cursus Mentale Training met Sanne Beijerman
  KNHS Cursus Mentale Training met Sanne Beijerman