­ Nieuwe samenwerkingsovereenkomst KNHS/FNRS/VCN - KNHS

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst KNHS/FNRS/VCN

Geplaatst op 25 september 2018

Tijdens het ondernemerscongres op Horse Event is er een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend door KNHS, FNRS en de Stichting Verenigde Carrouselclubs in Nederland (VCN). Het doel van deze samenwerking is het vergroten van het team- en carrouselrijden in Nederland

De KNHS is blij met de continuering van de samenwerking. Annemarie Rietman, disciplinespecialist dressuur binnen de KNHS vertelt: “Door een nauwere samenwerking tussen de KNHS, FNRS en VCN willen we het teamrijden van 2-, 4-, 6- en 8-tallen stimuleren en teams eenvoudig kunnen laten doorstromen naar carrouselrijden. Waar we zien dat de reguliere dressuurwedstrijden steeds individualistischer worden, zoeken ruiters elkaar juist op bij het team- en carrouselrijden. Zodra er een team is geformeerd van 12 of 16 ruiters spreken we over carrouselrijden en kan er deelgenomen worden aan de divisiewedstrijden van de VCN.”

Wat houdt carrouselrijden precies in?
Carrouselrijden is één van de weinige teamdisciplines in de paardensport. In een groep van 12 of 16 ruiters voer je dressuurfiguren uit op muziek. De choreografie van de manoeuvre ontwerp je zelf, samen met de groep en de commandant. Alles draait om nauwkeurigheid, timing, samenwerking en gelijkheid. Carrouselrijden is voor alle ruiters, jong en oud en alle niveaus. Zowel voor de manegeruiter die één of twee keer per week op een lespaard of -pony rijdt, als voor de ruiter met een eigen paard of pony.

Wat doet de VCN?
De VCN is een stichting met als doelstelling het carrouselrijden te stimuleren en te promoten in de ruimste zin van het woord. De VCN organiseert jaarlijks in samenwerking met de KNHS en FNRS de officiële divisiewedstrijden, zijnde de selectiewedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap voor paarden en pony’s. Tevens worden er diverse oefenwedstrijden georganiseerd ter voorbereiding van de divisiewedstrijden. Deze teams, bestaande uit KNHS-leden, komen tijdens de wedstrijden uit voor een ruitersportcentrum dat is aangesloten bij de FNRS.

Foto vlnr: Floris Brink (voorzitter VCN), Erna Bronsvoort (bestuurslid KNHS) en Haike Blaauw (directeur FNRS)

Categorie: carrousel, VCN, FNRS, KNHS

Ander Nieuws

  • Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
    Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
  • Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
    Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
  • Inschrijving KNHS Indoorkampioenschappen open vanaf 14 januari
    Inschrijving KNHS Indoorkampioenschappen open vanaf 14 januari